Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Σωστή αλλαγή των ελαστικών σας

Συνιστάται να έχετε στο αυτοκίνητό σας 4 ίδια ή παρόμοια ελαστικά. Εάν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο σετ ελαστικών σας, μπορεί να μην ανταποκρίνονται αρκετά γρήγορα, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στον έλεγχο του οχήματος σας.


Αλλαγή ενός μόνο ελαστικού

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ορίζει ότι η βάθους των κύριων αυλακώσεων των δύο ελαστικών επί του ιδίου άξονος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 mm.

Αν είστε σε αυτή την περίπτωση και πρέπει να αλλάξετε ένα από τα ελαστικά σας, πρέπει οπωσδήποτε να το αντικαταστήσετε με ένα πανομοιότυπο ελαστικό από κάθε άποψη. Το ελαστικό αντικατάστασης πρέπει να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά: μάρκα, προφίλ, δείκτης φορτίου, δείκτης ταχύτητας και διάμετρος.


Αλλαγή 2 ελαστικών

Όταν τα ελαστικά σας φθαρούν, πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Τα ελαστικά σε καλή κατάσταση εξασφαλίζουν καλή ασφάλεια στο όχημά σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ελαστικά παρόμοια με τα αρχικά για την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών.

Εάν σκοπεύετε να αλλάξετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τα λιγότερο φθαρμένα ελαστικά στο πίσω μέρος. Καθώς ο εμπρόσθιος άξονας ελέγχεται από το τιμόνι, μπορείτε να ενεργήσετε σε αυτόν σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης, σε αντίθεση με τον πίσω άξονα που ελέγχεται.

Κατά την αλλαγή ελαστικών, πρέπει να ελέγξετε τη φθορά των ελαστικών, ώστε να διαπιστώσετε αν είναι ομοιόμορφη. Ένα πρόβλημα παραλληλισμού ή ζυγοστάθμισης μπορεί να αποκαλυφθεί με ένα γρήγορο έλεγχο.

Αν το ελαστικό έχει φτάσει στο δείκτης φθοράς, με διάσταση 1,6mm, καλό είναι να αλλάξετε ελαστικά σύντομα. Όσο περισσότερο περιμένετε και πλησιάζει το σημείο του δείκτη, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος υδρολίσθησης.


Αλλαγή 4 ελαστικών

Όταν φθαρούν τα τέσσερα ελαστικά, μπορείτε να τα αλλάξετε με ελαστικά ίδιου μεγέθους. Εάν το προφίλ σας ταιριάζει, μπορείτε να επιμείνετε στο τον ίδιο κατασκευαστή. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο αριθμό οικονομικών ελαστικών στο διαδίκτυο.


Και η σχέση ποιότητας/τιμής;

Είναι σημαντικό, κατά την αγορά, να εξετάσετε τη μακροζωία των ελαστικών. Μάλιστα, μερικές φορές στοιχίζει περισσότερο η αγορά φτηνών ελαστικών για εξοικονόμηση χρημάτων τη στιγμή της αγοράς. Ίσως αυτό το ελαστικό να είναι λιγότερο ανθεκτικό και λιγότερο καλής ποιότητας, απαιτώντας συχνότερη αντικατάσταση.

Κατά την αλλαγή ελαστικών, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορα κριτήρια:

  • Το θόρυβο που παράγουν τα ελαστικά
  • Την πρόσφυση
  • Την ποιότητα του υλικού
  • κτλ...

Πρέπει να κάνετε το σωστό συνδυασμό.


Ελαστικά αυτοκινήτου