Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Πιστοποιημένα ελαστικά για Porsche : οδηγίες χρήσης

Τι είναι ένα πιστοποιημένο ελαστικό για Porsche ;

Για να λάβουν αυτή την πιστοποίηση, οι κατασκευαστές που εργάζονται με την Porsche πρέπει να τηρήσουν έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών που επιβάλλονται από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων (διαστάσεις, δείκτες φορτίου και ταχύτητας, κοστολόγιο).

Τα πιστοποιημένα ελαστικά για Porsche παρουσιάζουν ενισχυμένη ακτινωτή δομή και πιο άκαμπτα πλαϊνά. Αυτά τα δύο κριτήρια επιτρέπουν στα ελαστικά να μην παραμορφώνονται ακόμη και κατά την οδήγηση με υψηλή ταχύτητα.

Πώς αναγνωρίζεται ένα πιστοποιημένα ελαστικό για Porsche;

Όλα τα πιστοποιημένα ελαστικά για Porsche διαθέτουν ειδική σήμανση: κωδικός N + ψηφίο. Αυτή η σήμανση πηγαίνει από το N0 ως το N6 : αυτός ο αριθμός δηλώνει το πλήθος των βελτιώσεων σε σύγκριση με το προφίλ του ελαστικού αναφοράς.

Παράδειγμα:

  • N0 : πρώτο πιστοποιημένο ελαστικό
  • N1 : πιστοποιημένο ελαστικό με μερικές βελτιώσεις ή τροποποιήσεις σε σύγκριση με το N0
  • N2 : Το ίδιο σε σύγκριση με το ελαστικό N1

Όταν η Porsche επιλέγει ένα νέο ελαστικό, η κατηγοριοποίηση ξεκινά πάλι από το N0.

Ποια ελαστικά Porsche να επιλέξω;

Η Porsche ανέκαθεν υποστήριζε τη Michelin. Όμως, και άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν πιστοποιημένα ελαστικά Porsche με επίσης καλές επιδόσεις.

Τα πιο δημοφιλή:

Προφίλ Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Michelin Pilot Sport 2 PS2 Εξαιρετική κατευθυντική ακρίβεια, εξαιρετική ευχέρεια ελέγχου κατεύθυνσης και φρενάρισμα σε στεγνό έδαφος. Μέτριες επιδόσεις επιβράδυνσης σε βρεγμένο έδαφος
Bridgestone Potenza RE050A Πολύ καλή κίνηση σε στεγνό έδαφος, αξιόπιστη συμπεριφορά. Μέτριο κράτημα σε βρεγμένο έδαφος
Pirelli P Zero Εξαιρετική ευχέρεια ελέγχου κατεύθυνσης σε βρεγμένο και στεγνό έδαφος. Πολύ καλή ακρίβεια κατεύθυνσης και βέλτιστη διαχείριση του κινδύνου της υδρολίσθησης. Μικρή μείωση κατά την πέδηση σε βρεγμένο έδαφος

Ελαστικά αυτοκινήτου