Αναζήτηση ανά διάσταση
Προαιρετικό
Όλες
Επιλέξτε όλα Διαγραφή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ
0 / 204
Επικύρωση
Όλες
Επιλέξτε όλα Διαγραφή
0 / 5
Επικύρωση

Όλες οι μάρκες ελαστικών αυτοκινήτων σε μειωμένη τιμή

Με σχεδόν 200 μάρκες στη γκάμα του ιστοτόπου της, η ElastikaLeader σας προσφέρει μία τεράστια επιλογή ελαστικών αυτοκινήτου παρέχοντάς σας την εγγύηση ότι θα ωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Η επιθυμία μας είναι να σας παράσχουμε συμφέρουσα πρόσβαση στις πιο αναγνωρισμένες μάρκες ελαστικών, όπως Michelin, Hankook, Bridgestone ή ακόμη και Goodyear με ένα μόνο στόχο: να σας εγγυηθούμε τις καλύτερες τιμές. Η ElastikaLeader είναι επίσης πολύ ανταγωνιστική στις μεσαίες σειρές ελαστικών, όπως Falken, Uniroyal, Nokian ή Vredestein. Διαθέτουμε επίσης μία πλήρη σειρά οικονομικών ελαστικών, η οποία εκτιμάται από τους επισκέπτες του ιστοτόπου μας, με τα ελαστικά: Nexen, Tracmax ή Nankang.

ΛΙΣΤΑ ΜΑΡΚΩΝ

Βρείτε όλους τους τύπους ελαστικών ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι τα μυστικά για τη σωστή επιλογή ελαστικών;

Κατ'αρχάς πρέπει να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις. Αυτές αναγράφονται στην πλαϊνή πλευρά των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Το μέγεθος αποτελείται από το ύψος, το πλάτος, τη διάμετρο, τον δείκτη φορτίου και ταχύτητας. Για παράδειγμα 205/55 R16 91V.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο βιβλίο συντήρησης του οχήματος, στο πορτάκι καυσίμου ή στο πλαίσιο της πόρτας.

Πρέπει να αλλάξω τα ελαστικά μου;

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής σας με το οδόστρωμα. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται επηρεάζει άμεσα το κράτημα του οχήματός σας στο οδόστρωμα και την απόσταση πέδησης.

Ο δείκτης φθοράς έχει ύψος 1,6 χιλιοστό μέσα στην κεντρική αυλάκωση του πέλματος. Κάτω από αυτό το σημείο η τροχαία μπορεί να ακινητοποιήσει το όχημά σας και να σας επιβάλει πρόστιμο.

Σε γενικές γραμμές, κάτω από 3 χιλιοστά οι επιδόσεις των ελαστικών σας αρχίζουν να μειώνονται. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υδρολίσθησης.

Αγοράστε τα ελαστικά σας online

Η αγορά των ελαστικών online σας επιτρέπει όχι μόνο να τα αγοράσετε στην καλύτερη τιμή αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα που δεν θα βρείτε σε κανένα συνεργείο (πάνω από 300 μάρκες).

Η αγορά των ελαστικών μέσω διαδικτύου σας επιτρέπει να διαβάζετε τα σχόλια των πελατών μας. Τα σχόλια για τα ελαστικά σας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την αίσθηση, τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, την άνεση, κτλ …

Για τους περισσότερους από εσάς το μεγαλύτερο άγχος αφορά την τοποθέτηση των ελαστικών. Μην ανησυχείτε, τα έχουμε προβλέψει όλα. Το δίκτυο των συνεργαζόμενων συνεργείων μας (σταθερών ή κινητών) εξασφαλίζει την τοποθέτηση των ελαστικών που αγοράζονται μέσω διαδικτύου. Έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε τα ελαστικά και να τα παραλάβετε στο συνεργείο της επιλογής σας. Μόλις λάβουν την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να κλείσετε ραντεβού.

Πώς θα συντηρήσω σωστά τα ελαστικά μου;

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που βοηθούν να μειώσετε την ταχύτητα φθοράς των ελαστικών.

Το βασικότερο είναι η καλή συντήρηση του οχήματός σας. Κατ'αρχάς ελέγχετε συχνά την πίεση των ελαστικών σας. Στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστό παραλληλισμό και ζυγοστάθμιση. Δεν πρέπει να νιώθετε κραδασμούς στο τιμόνι ούτε να διαπιστώνετε ακανόνιστες φθορές στα ελαστικά σας. Ένας γρήγορος οπτικός έλεγχος μία φορά τον μήνα σας βοηθάει να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας δεν παρουσιάζει πρόβλημα γεωμετρίας.

Η οδική συμπεριφορά σας επηρεάζει την ταχύτητα φθοράς των ελαστικών σας. Οι απότομες επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα αλλά και η μεγάλη ταχύτητα στους κυκλικούς κόμβους συμβάλλουν στην πρόωρη φθορά των ελαστικών σας.

Τέλος, σκεφτείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα ελαστικά την κατάλληλη στιγμή. Ένα θερινό ελαστικό δεν είναι κατάλληλο κάτω από 7°C και αντίστροφα ένα χειμερινό ελαστικό δεν είναι κατασκευασμένο για θερμοκρασίες άνω των 7°C.

Τι είναι τα ελαστικά 4 εποχών;

Στην αρχή λεγόταν συχνά ότι ένα ελαστικό 4 εποχών δεν ήταν καλό ούτε για το καλοκαίρι ούτε για τον χειμώνα. Τα πράγματα όμως έχουν εξελιχθεί και ένα μεγάλο μέρος των ελαστικών 4 εποχών διαθέτει την πιστοποίηση 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί εγγύηση ποιότητας για την αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού σε χειμερινές συνθήκες. Τα ελαστικά 4 εποχών είναι πλέον πολυδύναμα και επιτρέπουν την ασφαλή οδήγηση όλο τον χρόνο άσχετα από τις κλιματικές συνθήκες.

Ελαστικά 4x4 / SUV – Πώς να επιλέξω σωστά;

Για όλα τα οχήματα με κίνηση στους 4 τροχούς, είναι σημαντικό να αλλάζετε και τα 4 ελαστικά ταυτόχρονα και να τοποθετείτε ίδια ελαστικά και στους 4 τροχούς του οχήματος. Για τα ελαστικά των SUV που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πόλη, τα κριτήρια επιλογής είναι τα ίδια με ένα αυτοκίνητο πόλης.

Για τα ελαστικά 4x4 παντός εδάφους πρέπει να επιλέξετε ελαστικά με ενισχυμένο πέλμα και πλαϊνά. Οι πιο φαρδιές ακίδες και οι πιο πολλές εγκοπές επιτρέπουν το μέγιστο κράτημα υπό όλες τις συνθήκες (λάσπη, άμμος...).

Τροχόσπιτο και αυτοκινούμενο, μπορούμε να τοποθετήσουμε κλασικά ελαστικά;

Δεν σας συνιστούμε να τοποθετείτε τα κλασικά ελαστικά για το τροχόσπιτο και τα αυτοκινούμενό σας. Τα ελαστικά για τροχόσπιτο και τα ελαστικά για αυτοκινούμενο πρέπει να σηκώνουν φορτίο μεγαλύτερο από αυτά των αυτοκινήτων, άρα είναι σημαντικό να αγοράσετε ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί γι'αυτό τον σκοπό. Αν επιλέξετε τα κλασικά ελαστικά, υπάρχει κίνδυνος να φθαρούν πιο γρήγορα ή να σκάσουν από το μεγαλύτερο φορτίο. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα για τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τα ειδικά ελαστικά

Κάποιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποφάσισαν να εξοπλίσουν τα οχήματά τους με ελαστικά runflat ή ελαστικά με φλάντζες προστασίας της ζάντας.

Τα ελαστικά runflat σας επιτρέπουν να συνεχίσετε να οδηγείτε ακόμη και αν έχει σκάσει το λάστιχο με 80 χλμ/ώρα για 80 χλμ.

Τα ελαστικά με φλάντζες προστασίας της ζάντας προστατεύουν τη ζάντα κατά τους ελιγμούς. Ξεχάστε τις μικρές γρατσουνιές στις ζάντες όταν ακουμπάτε ένα πεζοδρόμιο.

Αν μένετε σε περιοχή όπου οι χειμερινές συνθήκες είναι ακραίες, μπορεί να χρειαστείτε ελαστικά επίσωτρα των βορείων χωρών ή ελαστικά με καρφιά.

Τα ελαστικά επίσωτρα των βορείων χωρών έχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση από τα χειμερινά ελαστικά. Το κράτημα στο χιόνι και τον πάγο είναι αυξημένο και οι αποστάσεις πέδησης μειωμένες. Το ελαστικό αυτό είναι μία καλή λύση πριν περάσετε στα ελαστικά με καρφιά.

LiveChat
Whatsapp Messenger