Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Βελτιστοποιήστε την πρόσφυση των ελαστικών

Η πρόσφυση των ελαστικών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια. Μπορεί να ποικίλλει από 1 έως 10, ανάλογα με τα ελαστικά και την ποιότητα της επένδυσης του εδάφους, το σχέδιο του προφίλ του ελαστικού, αλλά κυρίως ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες.

Επομένως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις:

Στεγνό έδαφος

Το ιδανικό για το στεγνό έδαφος είναι η οδήγηση με λεία ελαστικά, όπως στην F1. Αυτά τα ελαστικά ονομάζονται ελαστικά slick. Όσο πιο φαρδιά είναι τα ελαστικά, τόσο μεγαλύτερη επιφάνεια έρχεται σε επαφή με το δρόμο και τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση.

Αυτό το είδος ελαστικού προορίζεται αποκλειστικά για την οδήγηση σε πίστα. Απαγορεύεται να κυκλοφορείτε στους δρόμους με αυτό το είδος ελαστικών. Ωστόσο, υπάρχουν ελαστικά semi-slick που έχουν μερικές αυλακώσεις, οι οποίες σας επιτρέπουν να κυκλοφορείτε νόμιμα.

Η Elastika Leader διαθέτει πολλά ελαστικά semi-slick σε απόθεμα:

Πλεονέκτημα: Η πρόσφυση πολλαπλασιάζεται, το αυτοκίνητο φαίνεται κολλημένο στο δρόμο.
Μειονέκτημα: Το σασί του αυτοκινήτου μπορεί να παραμορφωθεί, αν δεν είναι αρκετά στιβαρό.

Θα πρέπει, λοιπόν, να είστε προσεκτικοί, φροντίστε να προσαρμόσετε το ελαστικό στο αυτοκίνητό σας, επιλέγοντας ελαστικά με περισσότερη ή λιγότερη δομή, καθώς και μεγαλύτερα ή μικρότερα ελαστικά.

ελαστικό σε στεγνό έδαφος

Βρεγμένο έδαφος

Σε αυτό τον τύπο εδάφους, το σημαντικότερο δεν είναι η πρόσφυση του ελαστικού, αλλά η ικανότητά του να αποστραγγίζει το νερό, για να μην υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης. Επομένως, η ανάγλυφη δομή των ελαστικών είναι πολύ σημαντική. Τα ανάγλυφα τύπου V είναι μακράν το πιο αποτελεσματικά.

Πλεονέκτημα : Άριστη αποστράγγιση του νερού.
Μειονέκτημα : Μικρότερη πρόσφυση, επειδή το εύρος του πέλματος μειώνεται από τα ανάγλυφα.

ελαστικό σε βρεγμένο έδαφος

Χιονισμένο έδαφος

Αυτός ο τύπος οδοστρώματος είναι εκείνος που προκαλεί πολλά προβλήματα το χειμώνα. Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ακόμη και αντιολισθηρών ελαστικών. Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 10°C, τα θερινά ελαστικά σας δεν είναι πλέον αποτελεσματικά. Καλύτερα, λοιπόν, να εφοδιαστείτε με χειμερινά ελαστικά.

Τα ελαστικά χιονιού διαθέτουν ανάγλυφα σε λωρίδες για να βελτιστοποιήσουν την πρόσφυση με το οδόστρωμα.

Πλεονεκτήματα: Τα ανάγλυφα σε λωρίδες των χειμερινών ελαστικών παρέχουν καλή πρόσφυση σε χειμερινές συνθήκες. Με αυτά τα ελαστικά, δεν χρειάζεται να έχετε πλέον άγχος όταν οδηγείτε σε χιονισμένο δρόμο.
Μειονέκτημα: Αυτό το είδος ελαστικών έχει μικρότερη σε στεγνό δρόμο. Επιπλέον, φθείρονται πιο γρήγορα αν χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο.

ελαστικό σε χιονισμένο δρόμο

Ελαστικά αυτοκινήτου