Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Οι διαφορετικοί τύποι ελαστικών

Θερινά ελαστικά

Αυτό το ελαστικό είναι ιδανικό για την οδήγηση σε στεγνό έδαφος, υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει μεγαλύτερη πρόσφυση. Σε βρεγμένο έδαφος, οι επιδόσεις αυτού του ελαστικού μειώνονται.

Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σας να διατηρείτε τα ελαστικά σε καλή κατάσταση. Αν το ελαστικό φθαρεί, χάνει την αποτελεσματικότητά του και μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνο.


Χειμερινό ελαστικό

Σε κάποιες χώρες, είναι υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών. Στην Ελλάδα, δεν είναι υποχρεωτικό.

Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείτε αυτά τα ελαστικά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 10°C.

Πρέπει να δώσετε προσοχή στη φθορά αυτού του είδους ελαστικού. Όταν φθαρούν, τα ελαστικά δεν είναι πλέον αποτελεσματικά σε χιόνι ή σε βρεγμένο οδόστρωμα. Όταν το βάθος των αναγλύφων είναι μικρότερο από 3mm, συνιστάται να αλλάξετε τα ελαστικά σας για να διατηρήσετε τη βέλτιστη πρόσφυση.


Ελαστικό 4 εποχών

Τα ελαστικά 4 εποχών σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλές συνθήκες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Αυτό το ελαστικό συνδυάζει το χειμερινό και το θερινό ελαστικό.

Ωστόσο, αυτό το ελαστικό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα θερινό ελαστικό σε στεγνό έδαφος ή όσο ένα χειμερινό ελαστικό σε χιονισμένο έδαφος.

Η κατάσταση των ελαστικών σας είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να ελέγχετε την κατάστασή του, επειδή είναι ένα σημαντικό στοιχείο ασφαλείας.


Ελαστικά αυτοκινήτου