Αναζήτηση ανά διάσταση

Ποιοτικές αντιολισθητικές αλυσίδες σε τιμή έκπτωσης

Φέτος το χειμώνα, σκεφτείτε την ασφάλειά σας, ειδικά αν πρέπει να ταξιδέψετε σε χιονισμένους ορεινούς δρόμους.

Για να εξοπλιστείτε, η ElastikaLeader θέτει στη διάθεσή σας μία μεγάλη γκάμα από αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα σας εξασφαλίσουν άριστη πρόσφυση σε οδόστρωμα με χιόνι και παγετό.

Εύκολες στην τοποθέτηση και την αφαίρεση, είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους οχημάτων και όλα τα βαλάντια.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Τον χειμώνα πιθανόν θα χρειαστεί να οδηγήσετε σε χιονισμένους δρόμους. Για να οδηγείτε με ασφάλεια σε δρόμο χιονισμένο ή παγωμένο, είναι σημαντικό να έχετε στη διάθεσή σας τον καλύτερο εξοπλισμό. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες θα μπορέσετε να κρατήσετε μια μέγιστη πρόσφυση.

Πώς να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα αξεσουάρ;

Κοιτάξτε τον διαθέσιμο χώρο στην εσοχή του τροχού.

Αν η εσοχή του τροχού του αυτοκινήτου σας είναι μεγαλύτερη από 4 εκ. μπορείτε να τοποθετήσετε αλυσίδες με οποιοδήποτε μέγεθος κρίκων.

Αν η εσοχή του τροχού του αυτοκινήτου σας είναι μικρότερη από 4 εκ. πρέπει να τοποθετήσετε αλυσίδες με μέγιστο μέγεθος κρίκων 7 χιλιοστά.

Αν η απόσταση αυτή είναι πολύ μικρή για να περάσουν οι κρίκοι της αλυσίδας ή αν υπάρχει περίπτωση αυτή να βλάψει το αμάξωμα, επιλέξτε τις χιονοκουβέρτες.

Οι οδηγίες του κατασκευαστή σας υποδεικνύουν τον μέγιστο επιτρεπτό όγκο.

Οι χιονοκουβέρτες

Οι χιονοκουβέρτες είναι εύκολες στην τοποθέτηση και τη χρήση τους. Δεν είναι βαριές κατά τον χειρισμό τους και δεν είναι θορυβώδεις όπως οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χρήση τους είναι εγκεκριμένη όπως αυτή των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Προσοχή, μην χρησιμοποιείτε την χιονοκουβέρτα στην άσφαλτο γιατί το οδόστρωμα θα την φθείρει πολύ γρήγορα και μπορεί να σκιστεί.

Τέλος, οι χιονοκουβέρτες είναι πολύ φθηνές, σας επιτρέπουν να εξοπλιστείτε με μικρό κόστος.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αποτελεσματικές σε δρόμο με πολύ χιόνι και πάγο. Επιπλέον, είναι πολύ ανθεκτικές στον χρόνο. Υπάρχουν δύο είδη αλυσίδων, οι αλυσίδες χειροκίνητης σύσφιξης και οι αλυσίδες αυτόματης σύσφιξης.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες χειροκίνητης σύσφιξης απαιτούν τουλάχιστον δύο στάδια σύσφιξης. Το πρώτο τη στιγμή της τοποθέτησης και το δεύτερο αφού διανύσετε λίγα μέτρα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες αυτόματης σύσφιξης σφίγγουν αυτόματα μόλις τοποθετηθούν, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα μετά.

Πόσες αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες χρειάζεστε;

Οι μηχανοκίνητοι τροχοί του αυτοκινήτου σας πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες.

Αν έχετε αυτοκίνητο με εμπροσθοκίνηση, τότε χρειάζεστε αλυσίδες μόνο στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου σας.

Αν έχετε αυτοκίνητο με οπίσθιο κινητήριο άξονα, θα χρειαστείτε αλυσίδες στους πίσω τροχούς και για περισσότερη άνεση σας προτείνουμε να τοποθετήσετε αλυσίδες και στους κατευθυντήριους τροχούς.

Τέλος, αν διαθέτετε αυτοκίνητο 4x4, θα χρειαστείτε αλυσίδες για όλους τους τροχούς.

Συμβουλές

Για να είστε σίγουροι ότι η τοποθέτηση του χειμερινού εξοπλισμού σας θα γίνει σωστά τη στιγμή που θα τον χρειαστείτε, σας συμβουλεύουμε να κάνετε τουλάχιστον μία δοκιμαστική τοποθέτηση πριν βγείτε στον δρόμο.

Αν πάτε για σκι, σκεφτείτε να αφήσετε τον εξοπλισμό στο πορτμπαγκάζ σε σημείο με εύκολη πρόσβαση. Εφοδιαστείτε με ένα ζευγάρι γάντια, μία μετωπική λάμπα καθώς και μία πλαστική σακούλα που θα χρειαστείτε για να προστατέψετε τα γόνατά σας κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού και στη συνέχεια για να βάλετε μέσα τα γάντια σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν οδηγείτε με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, η ταχύτητά σας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50χλμ/ώρα.

LiveChat
Whatsapp Messenger