Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Μη φυσιολογική απώλεια πίεσης ενός ελαστικού

Τα λεπτά σωματίδια οξυγόνου διαφεύγουν φυσιολογικά από τη μεμβράνη του ελαστικού, προκαλώντας μείωση της πίεσης κατά 0,1 bar ανά μήνα. Γι'αυτό το λόγο πρέπει να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας.

Αν το ελαστικό σας χάνει περισσότερο από 0,1 bar πίεσης το μήνα, αυτό σημαίνει ότι παρουσιάζει μη φυσιολογική απώλεια πίεσης.

Οι βαλβίδες είναι συχνά η αιτία της μη φυσιολογικής μείωσης της πίεσης. Οι βαλβίδες εξασφαλίζουν τη στεγανότητα, συγκρατώντας τον αέρα στο εσωτερικό του ελαστικού. Επιπλέον, οι βαλβίδες υπόκεινται υποβάθμιση με την πάροδο του χρόνου λόγω των διάφορων κύκλων θέρμανσης των ελαστικών και καταλήγουν να μην εξασφαλίζουν πλέον σωστά τη στεγανότητα.

Γι' αυτό το λόγο οι κατασκευαστές ελαστικών και τα ποιοτικά συνεργεία συνιστούν αλλαγή των βαλβίδων κατά την αντικατάσταση των ελαστικών.

Ανεξάρτητα του αν το σύστημά σας για έλεγχο της πίεσης (Tire Pressure Monitoring System TPMS) είναι άμεσο ή έμμεσο, το συνεργείο σας μπορεί να αλλάξει απλά και με ελάχιστο κόστος τη βαλβίδα, επομένως μην ξεχάσετε να το ζητήσετε.

Τα άμεσα συστήματα ελέγχου πίεσης που προειδοποιούν τον οδηγό για απώλεια πίεσης σε πραγματικό χρόνο μέσω του ταμπλό είναι υποχρεωτικά στην Ευρώπη για όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής μετά την 1η Νοεμβρίου 2012.

Αυτός ο νόμος θεσπίστηκε επειδή η σωστή πίεση των ελαστικών είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια και την απόδοση του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε περισσότερο από τα άρθρα μας σχετικά με την ζώνη επαφής των ελαστικών και την πίεση των ελαστικών.


Ελαστικά αυτοκινήτου