Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Τι είναι ένα αναγομωμένο ελαστικό;

Η αναγόμωση είναι μια τεχνική που επιτρέπει την αύξηση της διάρκειας ζωής των ελαστικών. Πρόκειται για την αντικατάσταση του πέλματος ενός φθαρμένου ελαστικού με ένα νέο πέλμα, διατηρώντας τον ίδιο σκελετό.Αυτή η εργασία είναι εφικτή μόνο για τα επαναχρησιμοποιήσιμα ελαστικά (PUR).

Αναγομωμένα ελαστικά: είναι αξιόπιστα;

Όλα τα αναγομωμένα ελαστικά υπόκεινται σε ενδελεχείς ελέγχους. Εξάλλου, από τον Ιανουάριο 2002, υπόκεινται επίσης στις ίδιες δοκιμασίες επιδόσεων και ασφάλειας με τα καινούργια ελαστικά πριν να διατεθούν στην αγορά. Η αναγραφή "retread" (αναγομωμένα) είναι υποχρεωτική.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Οικονομικά

(40 % φθηνότερα σε σχέση με τα καινούργια ελαστικά)
Θόρυβος
Τα αναγομωμένα ελαστικά είναι γενικά λίγο πιο θορυβώδη
Οικολογικά
(μείωση απορριμμάτων από ελαστικά)
Φρενάρισμα
Οι επιδόσεις μπορούν να είναι ελάχιστα κατώτερες σε σχέση με τα καινούργια ελαστικά

Η αναγόμωση απευθύνεται πρωτίστως στην αγορά βαρέων βαρών (85 %). Αντιπροσωπεύουν μόλις το 12% των πωλήσεων για τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι καλύτερες μάρκες για τις αγορές αναγομωμένων ελαστικών

H Elastika Leader σας προτείνει πολλές μάρκες ελαστικών που είναι ιδιαίτερα γνωστές στην κλάδο της αναγόμωσης.

Marangoni Η ιταλική εταιρεία κατέχει απόλυτα τη διαδικασία παραγωγής αναγομωμένων ελαστικών. Παρέχει ισοδύναμες επιδόσεις με εκείνες ενός νέου προϊόντος. Αναγνωρισμένος ηγέτης της αναγόμωσης. Η εγγύηση εφόρου ζωής που παρέχει η Marangoni καλύπτει τα ελαστικά που αγοράζονται κατά κάθε ζημίας που προκύπτει από την κανονική χρήση στο δρόμο ή από ελαττώματα κατασκευής.
Blackstar Η εταιρεία Blackstar είναι μία γαλλική εταιρεία ελαστικών που ειδικεύεται στην αναγόμωση. Είναι ηγέτης σε αυτόν τον κλάδο και φημίζεται ιδιαίτερα για τα αναγομωμένα ελαστικά για 4x4.
Laurent Η εταιρεία ειδικεύεται στην βιομηχανική αναγόμωση ελαστικών. Πρόκειται για μια γαλλική θυγατρική του ομίλου Michelin.
Goodyear - Dunlop Η αναγόμωση προορίζεται κυρίως για οχήματα βαρέων βαρών. Άριστη ποιότητα.
Insa Turbo Από το 1988, η εταιρεία βρίσκεται στην αγορά αναγομωμένων ελαστικών. Φημίζεται για την προηγμένη τεχνολογία που της επιτρέπει να παράγει αναγομωμένα ελαστικά υψηλής ποιότητας.

Τι είναι αναγόμωση;

Η αναγόμωση είναι μια τεχνική που αποτελείται από τρεις διακριτές φάσεις:

1 To ξύσιμο Aυτή η εργασία πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση του φθαρμένου πέλματος. Αφορά τον καθαρισμό, με κατάλληλο μέσο, των κατεστραμμένων τρημάτων από το σκελετό του ελαστικού.
2 Το γομάρισμα Το γομάρισμα είναι η αντικατάσταση των τμημάτων που αφαιρέθηκαν κατά το βούρτσισμα με νέα υλικά. (ενισχυτικό πλέγμα, υποστηρίγματα)
3 Η αναγόμωση Η αναγόμωση είναι η φάση κατά την οποία εφαρμόζεται νέο ελαστικό υλικό σε όλο το πέλμα. Η διαδικασία υποστηρίζεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ελαστικά αυτοκινήτου