Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Βίδωμα των παξιμαδιών μίας ζάντας

Η τοποθέτηση του τροχού είναι ένα ευαίσθητο στάδιο για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας. Θα βρείτε εξηγήσεις όσον αφορά την αλλαγή του τροχού στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας.

Όταν σφίγγετε τα παξιμάδια σας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν είναι καθαρά. Δεν πρέπει να έχουν σκόνη ή χαλίκια που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν το βίδωμα ή να βλάψουν τα σπειρώματα.

Αρχίστε να σφίγγετε τα παξιμάδια με το χέρι, χωρίς πίεση. Μόλις βάλετε τα παξιμάδια στη θέση τους, χρησιμοποιήστε ένα γαλλικό ή σταυροειδές κλειδί για να ολοκληρώσετε το βίδωμα, τηρώντας τη δεδομένη σειρά (ανάλογα με τον αριθμό των οπών):


Εάν δεν τηρήσετε αυτή τη σειρά, υπάρχει κίνδυνος η ζάντα να βλάψει το αυτοκίνητό σας, επειδή δεν θα είναι σωστά τοποθετημένη στον άξονα.

Δεν χρειάζεται να βάλετε όλη σας τη δύναμη στο κλειδί για να βιδώσετε τα παξιμάδια σας! Αν σφίξετε υπερβολικά τα μπουλόνια, θα βλάψετε τα σπειρώματα του άξονά σας. Καταλάβετε ότι πληρώσετε χρυσή οποιαδήποτε παρέμβαση για την επισκευή ενός άξονα.

Μόλις τοποθετήσετε τα παξιμάδια, μπορείτε να οδηγήσετε με το κεφάλι σας ήσυχο. Ωστόσο, θυμηθείτε να ελέγξετε και πάλι τα παξιμάδια μετά από 50χλμ/100χλμ. Οι κραδασμοί κατά την οδήγηση μπορούν να ξεβιδώσουν λίγο τα παξιμάδια.