Τέρμα στις γρατσουνιές με τα ελαστικά με άκρο προστασίας των ζαντών

Έχετε αναρωτηθεί σε τι αναφέρονται οι συντομογραφίες MFS, FR, FSL ή SVR σε ένα προφίλ ελαστικών;

Αυτά τα δυσνόητα αρχικά δηλώνουν αν έχει το ελαστικό άκρο προστασίας της ζάντας. Αυτό επιτρέπει περιορισμό των βλαβών που προκαλούνται από την επαφή με τα πεζοδρόμια ή με την εκτόξευση υλικών σε οποιοδήποτε έδαφος.

Για παράδειγμα, συγκρίνετε τις παρακάτω δύο εικόνες:


Δεν χρειάζεται να βρείτε 7 διαφορές, αυτό που είναι προφανές είναι ότι η αριστερή ζάντα είναι εντελώς ευάλωτη στα χτυπήματα και τις εκτοξεύσεις υλικών. Αντίθετα, η δεξιά ζάντα διαθέτει ένα επίμηκες άκρο προστασίας που την προστατεύει από τα χτυπήματα. Το ελαστικό είναι που υφίσταται το μεγαλύτερο χτύπημα και όχι η ζάντα.

Τα ελαστικά με προστατευτικό άκρο ζάντας είναι διαδεδομένα;

Όχι, τα πιο συνηθισμένα ελαστικά δεν διαθέτουν αυτή την τεχνολογία. Αυτό εξηγείται λόγω του ότι τα συνηθισμένα ελαστικά είναι τακτικά τοποθετημένα σε σιδερένιες ζάντες με τάσια, για να δείχνει πιο όμορφο το αυτοκίνητο. Όμως, τα άκρα προστασίας περιορίζουν τις επιλογές τασιών, καθώς καθιστούν αδύνατους κάποιους τρόπους τοποθέτησης.

Επιπλέον, τα άκρα προστασίας ζάντας, με ή χωρίς μπουρελέ, παρέχουν μόνο περιορισμένη προστασία από τα ελαφριά χτυπήματα και τις γρατσουνιές.


Ξέρετε τι είναι Rimblades;

Υπάρχουν κι άλλες αξιοπρόσεκτες λύσεις για την προστασία των ζαντών, όπως τα "Rimblades", που τα κολλάμε με ισχυρή κόλλα. Η προστασία είναι λιγότερο αποδοτική από ένα με ένα άκρο ή ένα μπουρελέ, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί μετά από ένα χτύπημα. Τα Rimblades υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των ζαντών.


LiveChat
Messenger