Κάντε κλικ εδώ για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση

Πώς να αλλάξετε ένα ελαστικό μοτοσικλέτας ή quad μόνος σας;

Για να κάνετε οικονομία, καλό είναι να τοποθετήσετε το ελαστικό μόνος σας, εφόσον έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό είναι δυνατό για τη μοτοσικλέτα ή το quad σας, αλλά δεν σας το συνιστούμε για ένα ελαστικό αυτοκινήτου, επειδή μπορεί να προκαλέσετε ζημία στο ελαστικό ή τη ζάντα σας.

Απαραίτητος εξοπλισμός

Για να τοποθετήσετε ένα ελαστικό μόνος σας, είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία:

  • εξολκέας πυρήνα βαλβίδας: ο πυρήνας είναι το μικρό μεταλλικό μέρος μέσα στη βαλβίδα.
  • ένας αποκολλητής: χρησιμεύει στην αφαίρεση του ελαστικού από τη ζάντα.
  • 3 προστατευτικά ζάντας
  • 3 εξολκείς ελαστικών
  • κρέμα τοποθέτησης και σαπούνι
  • ένα ζυγοσταθμιστή

Αποσυναρμολόγηση ελαστικού

Το πρώτο βήμα είναι να ξεφουσκώσετε γρήγορα το ελαστικό. Για να το κάνετε αυτό, απλά αφαιρέστε τη βαλβίδα με τον εξολκέα πυρήνα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ελαστικό σας επάνω στον αποκολλητή για να ξεκολήσετε το ελαστικό από τις δύο πλευρές της ζάντας. Αν δεν διαθέτετε αποκολλητή, μπορείτε να προχωρήσετε με μία μέγγενη με μεγάλες σιαγόνες ή με μία υδραυλική πρέσα.

Μόλις ξεκολλήσει, λιπάνετε τις δύο άκρες του ελαστικού με γράσο ή σαπούνι για ευκολότερη αφαίρεση.

Για να αφαιρέσετε το ελαστικό από τη ζάντα, χρησιμοποιήστε τους 3 εξολκείς ενώ προστατεύετε τη ζάντα με τα 3 προστατευτικά. Τοποθετήστε ένα προστατευτικό επάνω στη ζάντα, κατόπιν μοχλεύστε με τον εξολκέα για να βγάλετε το ελαστικό. Επαναλάβετε τη λειτουργία όσες φορές χρειάζεται για να βγάλετε την πρώτη πλευρά του ελαστικού.

Για τη δεύτερη πλευρά, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, αλλά περνώντας μέσα από τη ζάντα.

Τοποθέτηση ελαστικού

Λιπάνετε ξανά τη ζάντα και το ελαστικό που θα τοποθετήσετε. Η πρώτη πλευρά του ελαστικού θα μπει εύκολα γύρω από τη ζάντα, πιέζοντας ελαφρώς τα 3/4, στη συνέχεια με έναν εξολκέα ελαστικού για το υπόλοιπο 1/4.

Για να βάλετε τη δεύτερη πλευρά στη ζάντα, χρησιμοποιήστε αρκετούς εξολκείς ελαστικού πιέζοντας το ελαστικό με το γόνατο ή με ένα τρίτο πρόσωπο.

Μόλις το ελαστικό μπει εντελώς, βάλτε ξανά τη βαλβίδα με τον εξολκέα κλειδί πυρήνα.

Το τελευταίο βήμα είναι να τοποθετήσετε το ελαστικό επάνω στη ζάντα, φουσκώνοντας με δύναμη, μέχρι να ακούσετε δύο "κλακ". Το κλακ σημαίνει ότι το ελαστικό κόλλησε σωστά στη ζάντα.

Απομένει να φουσκώσετε το ελαστικό στην σωστή πίεση, και να πραγματοποιήσετε ζυγοστάθμιση, αν χρειάζεται.