Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών για τετράτροχα επαγγελματικής χρήσης / εκτός δρόμου

Η ElastikaLeader.gr σας προτείνει πολυάριθμες επιλογές στη συλλογή «ελαστικά για τετράτροχα επαγγελματικής χρήσης / εκτός δρόμου». Παρακολουθούμε τις τιμές των ανταγωνιστών και ακολουθούμε συστηματικά τις πιο χαμηλές ώστε να επωφελείστε από τις καλύτερες τιμές.

Δωρεάν παράδοση με την αγορά 2 ή περισσότερων ελαστικών τετράτροχου από τον ιστότοπό μας.

Ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά για τετράτροχα επαγγελματικής χρήσης / εκτός δρόμου;

  • Maxxis Big Horn
  • Sun F A-033
  • Innova Mud Gear
  • Carlisle ACT
  • Artrax Countrax

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Τα χρηστικά quads είναι γενικά βαρύτερα από τα quads τύπου πίστας ή αναψυχής. Χρησιμοποιούν επίσης πιο δύσκολους δρόμους. Για αυτούς τους λόγους, για να επιλέξετε ελαστικά για χρηστικά quads, είναι απαραίτητο να επιλέξετε συγκεκριμένα μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά, τα ελαστικά quad χρηστικά/όλων των δρόμων είναι η κατάλληλη επιλογή. Πώς διαφέρουν; Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες ελαστικών quad χρηστικών; Ακολουθεί ο οδηγός που σας προτείνει το Elastikaleader.gr για να μάθετε τα πάντα για τα ελαστικά quad χρηστικά/δρόμου.

Η κατασκευή των ελαστικών

Τα ελαστικά quad χρηστικά/όλων των δρόμων πρέπει να μπορούν να τραβούν βαριά φορτία. Πρέπει επίσης να κινούνται εύκολα σε ακραίους δρόμους, μαλακά, βραχώδη ή λασπώδη εδάφη. Για αυτό, η πέλμα τους είναι σχεδιασμένη με σχήματα σε V και πολύ μεγάλους προεξοχές σε σύγκριση με άλλους τύπους ελαστικών quad.

Με τις διαστάσεις και το σχήμα των προεξοχών, τα ελαστικά quad χρηστικά έχουν πολύ μεγάλη δύναμη πρόσφυσης και απομάκρυνσης των υπολειμμάτων. Έτσι, μπορούν να προχωρήσουν σε δρόμους πεζοπορίας και δύσκολες διαδρομές χωρίς πρόβλημα.

Όσον αφορά το προφίλ τους, είναι γενικά στρογγυλεμένο. Έτσι, τα ελαστικά έχουν μεγάλη σταθερότητα σε δρόμους με κλίση και καλή αντοχή σε δύσκολους δρόμους. Ωστόσο, για να μπορούν επίσης τα οχήματα να προχωρούν άνετα στο δρόμο, εκτός από τους δύσκολους δρόμους, αυτός ο τύπος ελαστικού έχει αρκετά επίπεδο προφίλ, αν και παραμένει λιγότερο επίπεδο από αυτό των αθλητικών ελαστικών quad.

Η απαραίτητη πίεση για τα ελαστικά quad

Η απαραίτητη πίεση για τη λειτουργία των ελαστικών quad διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού. Για τα ελαστικά quad χρηστικά, απαιτείται πίεση μεταξύ 0,2 και 0,5 bar, ενώ για τα άλλα μοντέλα απαιτούνται οι ακόλουθες τιμές:

  • Πίεση μεταξύ 0,4 και 0,9 bar για τα ελαστικά quad δρόμου;
  • Πίεση μεταξύ 0,4 και 0,7 bar για τα αθλητικά ελαστικά quad;
  • Πίεση μεταξύ 0,2 και 0,4 bar για τα ελαστικά quad αναψυχής.

Πώς να ερμηνεύσετε τις επιγραφές σε ένα ελαστικό quad χρηστικό/δρόμου;

Για να αγοράσετε ελαστικά quad που αντιστοιχούν στις χαρακτηριστικές του οχήματός σας, πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε τις ενδείξεις που βρίσκονται στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει και να τις συγκρίνετε με το μοντέλο που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαβάσετε τη σήμανση: 25 x 10 – 12 στα πλάι ενός μοντέλου. Αυτό αντιπροσωπεύει τις διαστάσεις του. Ο πρώτος αριθμός αντιστοιχεί στο ύψος, ο δεύτερος στο πλάτος του ελαστικού και ο τρίτος δείχνει τη διάμετρο της ζάντας.

Θα βρείτε και άλλες ενδείξεις όπως E4 που δηλώνει ότι ένα ελαστικό είναι Οδικά Εγκεκριμένο. nPR (όπου το n αντιπροσωπεύει έναν αριθμό) δηλώνει τον αριθμό των στρωμάτων του μοντέλου. Για τα ελαστικά quad χρηστικά/όλων των δρόμων, ο αριθμός των στρωμάτων είναι συνήθως 6, και μερικά μοντέλα έχουν 4. Έτσι, μπορείτε να δείτε 6PR ή 4PR.

Αν δεν αναγνωρίσετε σωστά τις διαστάσεις των τρεχουσών ελαστικών σας ή αν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλή από τις ομάδες του Elastikaleader.gr.

Μπορούμε να αλλάξουμε τις διαστάσεις των ελαστικών quad ενός χρηστικού;

Για να επιλέξετε τα ελαστικά σας, είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα δείγματα με διαστάσεις που ταιριάζουν στη διάμετρο της ζάντας του οχήματος. Μερικές φορές, σε σπάνιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αλλάξετε τη ζάντα ώστε να ταιριάζει με τα νέα ελαστικά που θέλετε να υιοθετήσετε.

Ωστόσο, ακόμα και με τις τρέχουσες ζάντες σας, είναι δυνατόν να αλλάξετε τις διαστάσεις των ελαστικών που χρησιμοποιείτε. Μεγαλύτερες τιμές για το ύψος και το πλάτος των ρόδων μπορούν να βελτιώσουν την οδική συμπεριφορά.

Όταν θέλετε να αλλάξετε τις διαστάσεις των ελαστικών quad χρηστικών/όλων των δρόμων, αυξήστε με τον ίδιο τρόπο το μπροστινό και το πίσω μέρος. Έτσι θα αποφύγετε μια ανισορροπία που μπορεί να υποβαθμίσει την άνεση οδήγησης και να σας θέσει σε κίνδυνο.

Επιπλέον, για την αλλαγή των διαστάσεων των ελαστικών quad δρόμου ή χρηστικών, να γνωρίζετε ότι γενικά η ζάντα ανέχεται περισσότερο ή λιγότερο 2 πόντους για το ύψος και 1 πόντο για το πλάτος. Ωστόσο, ακόμα και αν τηρείτε αυτόν τον κανόνα, βεβαιωθείτε κατά την τοποθέτηση ότι οι νέες ρόδες δεν αγγίζουν τα μηχανικά μέρη του χρηστικού οχήματος.

Για παράδειγμα, αν οι αρχικές διαστάσεις είναι 25 x 8 – 12, μπορείτε να επιλέξετε νέα μοντέλα με διαστάσεις 26 x 9 – 12.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τα ελαστικά quad δρόμου;

Πολλά σημάδια μπορούν να σας δείξουν ότι είναι καιρός να αλλάξετε τα ελαστικά quad του SSV σας εκτός δρόμου ή μιας γεωργικής μηχανής. Μια διάτρηση είναι σχετικά σπάνια σε αυτόν τον τύπο τροχών. Αλλά, να είστε προσεκτικοί στα παρακάτω σημάδια φθοράς.

Όταν φθείρονται, οι προεξοχές των ελαστικών quad εξαφανίζονται σταδιακά. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει λιγότερη πρόσφυση κατά την οδήγηση, και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Όπως και με τα συμβατικά ελαστικά, το νομικό όριο φθοράς είναι 1,6 mm αν το όχημά σας ζυγίζει λιγότερο από 3,5 τόνους. Σε πολλά μοντέλα, ο δείκτης φθοράς που είναι εύκολα αναγνωρίσιμος από την ένδειξη TWI θα σας είναι χρήσιμος για να ελέγξετε τη σημασία της φθοράς της πέλμας.

Εκτός από τη φθορά των προεξοχών, μπορεί να συμβεί να σκιστεί το πλάι ενός ελαστικού quad χρηστικών/όλων των δρόμων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται αλλαγή, επειδή καμία επισκευή δεν είναι δυνατή.

Τέλος, αλλάξτε τα δύο ελαστικά ενός άξονα αν η διαφορά φθοράς μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλη (περισσότερο από 5 mm).

Ποιες είναι οι κορυφαίες μάρκες ελαστικών quad χρηστικών/όλων των δρόμων;

Με το βαρύ βάρος των οχημάτων που πρέπει να τραβήξουν και τους δύσκολους δρόμους που χρησιμοποιούν, τα ελαστικά quad πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Για αυτό, το Elastikaleader.gr σας προσφέρει τα καλύτερα ελαστικά που έχουν επιλεγεί από τους καταλόγους μεγάλων αξιόπιστων μαρκών.

Μία από αυτές που έχουν καλή φήμη είναι η Maxxis. Θα βρείτε μεταξύ των προσφορών μας το best-seller αυτού του κατασκευαστή: το Maxxis Big Horn. Διαθέτει μπάρες σε γωνία και αρκετά απομακρυσμένες, στην πέλμα και τους ώμους. Αυτή η διαμόρφωση το καθιστά τέλειο για λασπώδεις περιοχές ή βραχώδεις δρόμους, και διατηρεί μέγιστη κινητικότητα παρά τα εμπόδια.

Η Sun F είναι μια άλλη μεγάλη μάρκα του μοντέλου A-033 που είναι πολύ δημοφιλές. Με επιθετικές και μη κατευθυντικές γλυπτικές, είναι ένα εξαιρετικό ελαστικό εκτός δρόμου που προσφέρει μέγιστη πρόσφυση στο έδαφος και ομαλή οδήγηση.

Ο κατάλογος της Innova προσφέρει επίσης ελαστικά quad χρηστικά/όλων των δρόμων υψηλής ποιότητας. Σε λασπώδεις διαδρομές με πολλά εμπόδια, το αυτοκαθαριζόμενο προφίλ του Mud Gear της Innova προσφέρει καλές επιδόσεις.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μάρκες όπως η Carlisle (με το μοντέλο ACT, All Condition Tire, οδικά εγκεκριμένο) και η Artrax (με ένα ελαστικό Countrax). Αυτοί οι κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα που έχουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Εγκαταστήστε τα ελαστικά σας από επαγγελματίες

Το Elastikaleader.gr σας προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για αγορές από 2 ίδια ελαστικά, με παράδοση σε 24-72 ώρες. Για να σας βοηθήσουμε να εγκαταστήσετε τα ελαστικά σας με ευκολία, έχουμε συνεργασίες με περίπου 150 συνεργεία στη Ελλάδα. Όχι όλα γνωρίζουν πώς να εγκαταστήσουν ελαστικά quad, πρέπει να επιλέξετε το φίλτρο quad.

Με το δίκτυο των συνεργατών μας, μπορείτε γενικά να βρείτε στις καλύτερες τιμές ένα κέντρο εγκατάστασης ελαστικών σε απόσταση λιγότερο από 5 χιλιόμετρα από το σπίτι σας. Προσφέρονται επίσης και άλλες υπηρεσίες χρήσιμες για τη συντήρηση του χρηστικού σας οχήματος, της γεωργικής σας μηχανής ή του quad που χρησιμοποιείτε για περιπλάνηση.

Εκτός από την ίδια την εγκατάσταση, ένας επαγγελματίας μηχανικός θα φροντίσει επίσης να κάνει την ισορροπία και την τοποθέτηση βαλβίδας. Η ισορροπία είναι υποχρεωτική για το ελαστικό τουρισμού για να αποφευχθούν οι δονήσεις. Αλλά για τα ελαστικά quad, η διαδικασία συνιστάται μόνο αν χρησιμοποιείτε το δρόμο. Μια καλή τοποθέτηση βαλβίδας επιτρέπει στο ελαστικό να διατηρεί την αδιαβροχοποίησή του. Η βαλβίδα υφίσταται επίσης πολλή πίεση κατά την οδήγηση. Μια καλά εκτελεσμένη τοποθέτηση βαλβίδας είναι συνεπώς σημαντική για να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια.

Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών quad χρηστικών/όλων των δρόμων;

Τα SSV εκτός δρόμου, τα γεωργικά οχήματα και τα quads που χρησιμοποιούνται για περιπλάνηση στους δρόμους χρησιμοποιούνται σε δρόμους και μονοπάτια σε κακή κατάσταση. Αυτό επιταχύνει τη φθορά των ελαστικών. Ωστόσο, εκτός από αυτό, η διάρκεια ζωής των ελαστικών σας εξαρτάται από πολλούς παράμετρους, όπως το στυλ και την ταχύτητα οδήγησης, το φορτίο που υποστηρίζουν τα ελαστικά και την ποιότητα του καουτσούκ των ελαστικών. Ως εκ τούτου, ακόμα και όταν επιλέγετε ελαστικά όπως αυτά που πωλούνται από το Elastikaleader.gr, με καουτσούκ υψηλής ποιότητας, μην υπερφορτώνετε το όχημά σας.

Είναι επίσης ουσιαστικό να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Μια καλή πίεση σας επιτρέπει να αποφεύγετε στο μέγιστο την έκρηξη και την πρόωρη φθορά των ελαστικών, καθώς και την απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Όταν παρατηρήσετε μια πιο ή λιγότερο σημαντική απώλεια πίεσης, μπορείτε να καλέσετε ένα από τα κέντρα συνεργατών της εταιρείας μας. Ένας επαγγελματίας θα μπορέσει τότε να ελέγξει αν υπάρχουν μικρές διαρροές ή διαρροή αέρα (βαλβίδα, ζώνη επαφής ελαστικού/ζάντας κ.λπ.) και να κάνει τις δυνατές επισκευές εγκαίρως.

Συνοψίζοντας, για να πραγματοποιήσετε αγορές ελαστικών online για quads, χρηστικά οχήματα και SSV, εμπιστευτείτε το Elastikaleader.gr και τους αξιόπιστους συνεργάτες μας.

LiveChat
Whatsapp Messenger