Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών με καρφιά

Τα ελαστικά με καρφιά προορίζονται για τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Εάν οδηγείτε σε περιοχές με αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως σε δρόμους με πάγο και πολύ χιόνι, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ελαστικά με καρφιά (υπό την προϋπόθεση ότι η χρήση τους επιτρέπεται από τη νομοθεσία).

Τι είναι το ελαστικό με καρφιά;

Ένα ελαστικό με καρφιά φέρει στο πέλμα του μεταλλικές κορυφές καρφιών, προκειμένου να έχει καλή πρόσφυση υπό συνθήκες πάγου και πυκνού χιονιού.

Ποια ελαστικά με καρφιά να αγοράσω;

Σας παραθέτουμε τα πιο δημοφιλή ελαστικά με καρφιά:

 • Nokian Hakkapeliitta 8
 • Nokian Hakkapeliitta 9
 • Michelin Agilis X-ICE North
 • Nokian Nordman 5
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Sailun ICE Blazer WST1
 • Nankang Snow Winter SW-7
 • Yokohama IceGuard iG35
 • Goodyear Ultra Grip ICE Arctic
 • Dunlop ICE Touch
 • Continental IceContact 2
 • Bridgestone Noranza 001
 • Michelin Latitude X-ICE North Lxin2 +
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Hankook Winter I*Pike RW11
 • Federal Himalaya WS2

Τα ελαστικά με αυτά τα προφίλ κυκλοφορούν επίσης και σε έκδοση «ελαστικών με αφαιρούμενα καρφιά». Εάν ενδιαφέρεστε για την έκδοση «με καρφιά», τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ο όρος «με καρφιά» στην περιγραφή του ελαστικού.

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών με καρφιά; Πώς να τα επιλέξετε; Μπορούν όλα τα οχήματα να χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο ελαστικού; Μάθετε όλες τις απαντήσεις σε αυτό οδηγός.

Ελάστιχα με καρφιά: χαρακτηριστικά

Τα ελαστικά με καρφιά είναι ελαστικά περιβλήματα των οποίων το πέλμα έχει μπουλόνια ή καρφιά. Αυτή η αντιολισθητική συσκευή επιτρέπει στο όχημα να έχει καλή πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο (μαύρος πάγος). Χάρη στα νύχια, το όχημα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες του χειμώνα.

Εάν τα ελαστικά με καρφιά είναι χρήσιμα στους αυτοκινητιστές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να αναγνωριστεί ότι παρουσιάζουν περιορισμούς εξασκείται τον υπόλοιπο χρόνο. Το καλοκαίρι, σε δρόμους που δεν έχουν πάγο ή δεν χιονίζουν, η χρήση τους δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. θέμα. Όταν έρχονται σε άμεση επαφή με την άσφαλτο, είναι θορυβώδεις και μάλλον άβολα σε σύγκριση με άλλους τύπους ελαστικών. Τα καρφιά μπορούν επίσης να βλάψουν την άσφαλτο πάνω στην οποία περνούν οι τροχοί. Μπορούν επίσης να είναι ρίχνονται στο πλάι του οχήματος όταν φθαρούν τα ελαστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στη Γαλλία, η χρήση του Τα ελαστικά με καρφιά περιορίζονται και ρυθμίζονται από το νόμο. Θα αναφερθούμε σε αυτό το σημείο αργότερα στο άρθρο.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω τα ελαστικά μου με καρφιά;

Σύμφωνα με το διάταγμα της 18ης Ιουλίου 1985 σχετικά με τις αντιολισθητικές συσκευές που τοποθετούνται σε ελαστικά,η χρήση ελαστικών Τα κραμπόν εγκρίνονται από το Σάββατο που προηγείται της 11ης Νοεμβρίου έως την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Αυτές οι ημερομηνίες μπορεί να τροποποιηθεί με νομαρχιακή εξαίρεση εφόσον το απαιτούν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Ποιες είναι οι κυρώσεις για τη χρήση ελαστικών με καρφιά εκτός της εξουσιοδοτημένης περιόδου;

Η χρήση ελαστικών με καρφιά εκτός επιτρεπόμενων περιόδων τιμωρείται με πρόστιμο4ου κατηγορίαςπου αντιστοιχεί σε ποσό 135 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο R314-3 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η κύρωση είναι επίσης το ίδιο και για τη χρήση αυτού του ειδικού εξοπλισμού σε μη εξουσιοδοτημένα οχήματα.

Υπάρχουν σήματα και μέγιστη ταχύτητα που πρέπει να τηρήσω με τα ελαστικά μου με καρφιά;

Ο οδηγός οχήματος εξοπλισμένου με ελαστικά με καρφιά πρέπει να τοποθετεί ένα αυτοκόλλητο ευδιάκριτο στο πίσω μέρος συγκεκριμένο. Είναι ένας αφαιρούμενος δίσκος διαμέτρου 15 cm που πρέπει να τοποθετηθεί στο κάτω αριστερό μέρος του αμαξώματος. Ο νόμος σας επιτρέπει επίσης να βάλετε ένα αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ σας. Τέλος, το στοιχείο Το εγκατεστημένο πρέπει να είναι ορατό στο όχημα μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που επιτρέπεται για τη χρήση αυτών των τροχών. Σύμφωνα με τον Κώδικα του δρόμο (άρθρο R413-7), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την παρούσα διάταξη, ο οδηγός μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο 2ου κατηγορίας, δηλαδή 35 ευρώ σύμφωνα.

Όταν είναι εξοπλισμένα με αυτά τα ελαστικά, σε ορεινές περιοχές ή όχι, τα οχήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το α ταχύτητα 90 km/h. Αυτό αφορά μόνο αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, τετράτροχα μέσα μαζικής μεταφοράς και οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων με μεικτό βάρος οχήματος μικρότερο από 3,5 τόνους.

Αυτή η τιμή μειώνεται στα 60 km/h για οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα διάσωσης, μεταφορά επικίνδυνων υλικών και μεταφορά εμπορευμάτων με συνολικό φορτωμένο βάρος μεγαλύτερο από 3,5 τόνους.

Μπορούν όλα τα οχήματα να χρησιμοποιούν ελαστικά με καρφιά;

Στη Γαλλία επιτρέπεται η χρήση ελαστικών με καρφιά γιαιδιωτικά οχήματα, οχήματα μεταφοράς σε οχήματα δημόσιας μεταφοράς και μεταφοράς εμπορευμάτων που ζυγίζουν λιγότερο από 3,5 τόνους (υπουργική απόφαση 18 Ιούλιος 1985).

Για άλλους τύπους οχημάτων, η χρήση αυτών των ελαστικών μπορεί να επιτρέπεται με νομαρχιακή εξαίρεση εάν το απαιτούν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Πότε πρέπει να επιλέξετε ελαστικά με καρφιά;

Ο χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και θέλετε να αγοράσετε καινούργια ελαστικά με καρφιά; Εάν ναι, πρέπει πρώτα να εξετάσετε το δικό σας ταξιδιωτικές συνήθειες στο χιονισμένο δρόμο.

Συνιστώνται ελαστικά με καρφιάαν οδηγείτε σε δευτερεύοντες δρόμους, αυτοκινητόδρομους συνεχώς καλυμμένα με χιόνι ή εξοχικά μονοπάτια. Από την άλλη, αν η καθημερινή σας μετακίνηση περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομους καθαρίζονται τακτικά από το χιόνι ή εάν οδηγείτε στην πόλη, συνιστάται μάλλον να επιλέξετε χειμερινούς τροχούς παραδοσιακός.

Ελάστιχο αυτοκινήτου με καρφιά: πωλητής λιανικής ή εργοστασιακό;

Τα ελαστικά με καρφιά παρέχουν αποτελεσματικό φρενάρισμα σε παγωμένες επιφάνειες. Αλλά, για να εξοπλιστείτε με αυτό, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 τύποι που ο καθένας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

 • Ελάστιχα με καρφιά στο κατάστημα λιανικής;
 • Λάστιχα με καρφιά στο εργοστάσιο.

Μέσης ποιότητας, τα καινούργια ελαστικά με καρφιά από τον λιανοπωλητή (ονομάζονται επίσης ελαστικά με καρφιά) είναι πιο οικονομικά από αυτές του κατασκευαστή. Ωστόσο, είναι πιο θορυβώδεις και λιγότερο ανθεκτικές. Οι έμποροι λιανικής συνήθως χρησιμοποιούν καρφιά κακή απόδοση που αυξάνει την τριβή στην άσφαλτο. Αυτό προκαλεί φυσικά αύξηση της στάθμης του ήχου.

Όσον αφορά τα εργοστασιακά προϊόντα με καρφιά, παρέχουν καλύτερη απόδοση. Πιο φιλικά προς το περιβάλλον και πίσσα, παράγουν λιγότερο θόρυβο και έχουν καλή μακροζωία. Επιπλέον, προσφέρουν υψηλότερη απόδοση από αυτές του ελαστικά με καρφιά σε λιανοπωλητές. Τα καρφιά που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια είναι πολύ πιο εξελιγμένα.

Τι να διαλέξω; Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα νατοποθετήσετε ελαστικά με καρφιά απευθείας στο εργοστάσιο στο όχημά σας οδηγήστε με ασφάλεια. Η αγορά τους αντιπροσωπεύει καλύτερη επένδυση, γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε για πολλά χρόνια. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, θα διατηρήσετε το όχημά σας σε καλή κατάσταση για περισσότερα πολύς καιρός.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τα ελαστικά με καρφιά;

Οι τροχοί βρίσκονται σε μόνιμη επαφή με το δρόμο και παρέχουν τη σύνδεση μεταξύ αυτού και του οχήματος. Η κατάσταση του ελαστικού επηρεάζει άμεσα το καλό κράτημα στο έδαφος, το χειρισμό του οχήματος και την απόσταση πέδησης.

Για να ξέρετε πότε πρέπει να αλλάξετε το ελαστικό σας, απλώςελέγξτε την ένδειξη φθοράς που βρίσκεται 1,6 mm στο αυλάκι κύριο μέρος του πέλματος. Εάν επιτευχθεί, τότε πρέπει να γίνει αντικατάσταση. Αν δεν το κάνετε Εάν δεν το κάνετε, το όχημά σας θα ακινητοποιηθεί και κινδυνεύετε να λάβετε πρόστιμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτω από τα 3 mm, η πρόσφυση του ελαστικού έχει ήδη μειωθεί σημαντικά. Μπορούν να χάσουν το επαφή με το οδόστρωμα, που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υδρολίσθησης ή υδρολίσθησης: ολίσθηση, απώλεια χειριστήριο, συρόμενο αυτοκίνητο. Σε αυτές τις συνθήκες, κινδυνεύετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας και των άλλων. χρήστες του δρόμου. Προγραμματίστε λοιπόν την αλλαγή αυτών των χειμωνιάτικων ελαστικών μόλις αρχίσετε να το παρατηρείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς.

Πόση ώρα διαρκούν τα ελαστικά με καρφιά;

Η γνώση της ακριβούς μακροζωίας των ελαστικών με καρφιά είναι μια αδύνατη άσκηση. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένωνσυνθηκών δρόμου με χιόνι, τεχνολογία σχεδιασμού, καιρικές συνθήκες, στυλ οδήγηση, συντήρηση, συχνότητα χρήσης

Σε γενικές γραμμές, μετά από 5 χρόνια χρήσης, οι τροχοί πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά από α επαγγελματίας. Προληπτικά, συνιστάταινα μην υπερβείτε τα 10 χρόνια χρήσης, ακόμα και αν οι τροχοί σας εξακολουθούν να εμφανίζονται χρησιμοποιήσιμο. Η ασφάλειά σας διακυβεύεται!

Πώς μπορώ να αποθηκεύσω τα ελαστικά μου με καρφιά;

Θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής όλων των ελαστικών με καρφιά στο αυτοκίνητό σας; Εάν ναι, είναι δυνατό να μειωθούν ποσοστό φθοράς ακολουθώντας μερικές συμβουλές.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σκεφτείτε να τα φροντίσετε συντηρώντας τα σωστά. Να είστε προσεκτικοί στο πίεση ελαστικών και φθορά πέλματος. Πρέπει επίσης να ελέγξετε τη γεωμετρία (ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση) των ελαστικών σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξέρετε ότι το στυλ οδήγησής σας μπορεί να προκαλέσει τη φθορά των τροχών σας περισσότερο ή λιγότερο γρήγορα. Η υπερβολική οδήγηση γρήγορα, απότομα φρενάρισμα και ξαφνικές εκκινήσεις είναι πρακτικές που βλάπτουν πρόωρα τα ελαστικά σας εξοπλισμένο με κραμπόν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής αγοράς ελαστικών με καρφιά;

Η αγορά των ελαστικών σας στο διαδίκτυο είναι ένας καλός τρόπος για να τα αποκτήσετε στην καλύτερη τιμή. Επιπλέον, δικαιούστε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε χωρίς περιορισμούς. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό στα καταστήματα φυσικός.

Διαδικτυακά, έχετε τη δυνατότητα να συμβουλευτείτε τις απόψεις και τα σχόλια (θετικά και αρνητικά) πρώην πελατών πριν κάνετε την αγορά σας. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να μάθετε περισσότερα για το προϊόν πριν το αγοράσετε. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να έχετε πληροφορίες για την πραγματική διάρκεια ζωής των ελαστικών με καρφιά, την άνεση που έχουν παρέχει…

Πώς μπορώ να τοποθετήσω τα ελαστικά που έχω αγοράσει στο διαδίκτυο;

Ακριβώς όπως ένα φυσικό κατάστημα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να σας προσφέρει μια υπηρεσία τοποθέτησης ελαστικών. Όταν κάνετε ένα αγοράστε από την ομάδα μας, το δίκτυο των μηχανικών μας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε το νέο σας ελαστικά.Φροντίζουμε για την παράδοση των ελαστικών στον συνεργάτη της επιλογής σας. Το τελευταίο θα πάρει επικοινωνήστε μαζί σας αμέσως μετά την παράδοση για να κανονίσετε ένα ραντεβού.

Τι να θυμηθώ; Το χειμώνα, τα ελαστικά με καρφιά είναι μια πρακτική λύση για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρούς ή ολισθηρούς δρόμους. παγωμένος. Εγγυώνται ασφάλεια, καλύτερο χειρισμό και οδηγική άνεση. Στο Elastikaleader.gr, έχετε πρόσβαση σε μια πολύ πλούσια συλλογή από κορυφαίας ποιότητας ελαστικά με καρφιά. Κάντε την επιλογή σας τώρα και επωφεληθείτε καλύτερες τιμές της αγοράς.

LiveChat
Whatsapp Messenger