Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών για ελαφριά φορτηγά (τύπου c)

Τα ελαστικά «τύπου-C» προορίζονται για οχήματα επαγγελματικής χρήσης βάρους κάτω των 3,5 τόνων. Πρόκειται για πιο στιβαρά ελαστικά, ικανά να υποστηρίξουν βαριά φορτία. Καλύπτουν μεγαλύτερο αριθμό χιλιομέτρων σε σχέση με τα κλασικά ελαστικά.

Γιατί ορισμένα ελαστικά έχουν 2 ενδείξεις φορτίου, όπως: 215/65 R16C 109/107R;

Ορισμένα οχήματα επαγγελματικής χρήσης φέρουν 4 ελαστικά στον πίσω άξονα. Στην προκειμένη περίπτωση, η πρώτη ένδειξη αναφέρεται στο μέγιστο φορτίο για την απλή τοποθέτηση και η δεύτερη ένδειξη αναφέρεται στο μέγιστο φορτίο για τη διπλή τοποθέτηση.

Ποια ελαστικά για ελαφριά φορτηγά να επιλέξω για το επαγγελματικό μου όχημα;

 • Continental ContiVanContact 100
 • Bridgestone Duravis R660
 • Pirelli Carrier
 • Michelin Agilis 51
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Yokohama BluEarth-Van RY55
 • GT-Radial Maxmiler EX
 • Landsail LSV88
 • Maxxis Vansmart MCV3+

Ποια χειμερινά ελαστικά για ελαφριά φορτηγά να επιλέξω για το επαγγελματικό μου όχημα;

 • Hankook Winter RW06
 • Pirelli Carrier Winter
 • Bridgestone Blizzak W810
 • Goodyear Cargo Ultra Grip 2
 • Michelin Agilis 51 Snow-ICE
 • Nokian WR C3
 • GT-Radial Maxmiler WT2
 • Cooper Weathermaster VAN
 • Laufenn I-Fit Van LY-31
 • Mastersteel Winter VAN +
 • Nexen Winguard WT1
 • Delinte WD2

Ποια ελαστικά 4 εποχών για ελαφριά φορτηγά να επιλέξω για το επαγγελματικό μου όχημα;

 • Goodyear Cargo Vector 2
 • Hankook Radial RA10
 • Continental VancoFourSeason
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Weatherproof C
 • Apollo Altrust All Season
 • Westlake SW613
 • Nankang AW-8 All Season VAN

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Όταν έρχεται η ώρα να αλλάξετε τα ελαστικά ενός οχήματος, το ερώτημα που κάνουν όλοι είναι: πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή ? Φυσικά, είναι δυνατή η επιλογή οποιουδήποτε ελαστικού αρκεί οι διαστάσεις να είναι καλές. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σχετικά κριτήρια όπως οι οδηγικές σας συνήθειες είναι απαραίτητα για την αγορά ενός νέου ελαστικού ελαφρού φορτηγού που σας εγγυάται α ασφαλής οδήγηση. Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά van σε αυτόν τον οδηγό.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τις ζάντες του βαν σας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αποφασίζουμε να αλλάξουμε τα λάστιχα van όταν είναι φθαρμένα σε βαθμό καθιστούν το όχημα άχρηστο. Η κατάσταση των ελαστικών έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση του οχήματος. Αν οι τροχοί σας είναι σε κακή κατάσταση, για παράδειγμα θα είναι δύσκολο να φρενάρετε αποτελεσματικά. Εκτός λοιπόν από απρόσμενες βλάβες Όπως μια παρακέντηση, η φθορά είναι επαρκής λόγος για την αντικατάστασή της. Επομένως, είναι απαραίτητο να γίνει έλεγχος ελέγχετε τακτικά την κατάσταση φθοράς των τροχών του οχήματός σας.

Για να μάθετε αν τα ελαστικά σας έχουν φθαρεί ή όχι, πρέπει να επιθεωρήσετε τους δείκτες φθοράς που βρίσκονται στη μέση της λωρίδας του ελαστικού. κυλιομένος. Όταν το λάστιχο φτάσει στο επίπεδο των δεικτών φθοράς, αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά πρέπει να άλλαξε αμέσως. Σημειώστε ότι από τη στιγμή που το βάθος πέλματος των ελαστικών του βαν σας είναι λιγότερο από 1,6 mm, αυτά θα θεωρηθούν παράνομα. Αυτός ο κανόνας ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν είναι όμως μόνο η φθορά του λάστιχου. Ένα ελαστικό πρέπει επίσης να αλλάζεταιόταν παρουσιάζει σημάδια ραγίσματος στα άκρα ή στο επίπεδο των πλευρών. Ένας φθαρμένος τροχός γίνεται εύκολα αντιληπτός. Απλώς θέλει λίγη προσοχή.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων ελαστικών ελαφρών φορτηγών;

Πριν αγοράσετε νέα ελαστικά, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τις διαστάσεις που προτείνει ο σχεδιαστής των ελαστικών. όχημα. Εάν δεν τα γνωρίζετε, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν έχετε χωρίς πρόσβαση στο εγχειρίδιο, μπορείτε να ελέγξετε τις διαστάσεις των τροχών του αυτοκινήτου σας μέσα στο πλαίσιο της πόρτας, από την πλευρά του οδηγού. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να επιλέξετε τον καλύτερο εξοπλισμό για το όχημά σας. εδω είναι μερικά βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Για ποια εποχή θέλετε να αγοράσετε τα ελαστικά σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχουν χειμερινά, καλοκαιρινά ή 4 εποχών ελαστικά; Να γνωρίζετε ότι οι κλιματικές συνθήκες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα κατά την επιλογή ελαστικών για ένα όχημα. Η ζέστη, το χιόνι ή η βροχή έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στους τροχούς σας και την οδηγική σας άνεση ταυτόχρονα.

Εάν οδηγείτε το φορτηγό σας όλο το χρόνο, επιλέξτε εξοπλισμός σε όλες τις συνθήκες Κλίμα. Θεωρούμενο ως ο καλός συμβιβασμός μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών ελαστικών, το ελαστικό όλων των εποχών έχει σχεδιαστεί με εφευρετικότητα για καλή πρόσφυση σε βρεγμένο, χιονισμένο ή παγωμένο έδαφος. Επομένως είναι λειτουργικό κατά τη διάρκεια Ολο τον χρονο.

Αυτός ο τύπος πέλματος σας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα. Στην πραγματικότητα, με λάστιχο όλων των συνθηκών κλιματολογικές συνθήκες, δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε στον μηχανικό σας για να αντικαταστήσετε τα ελαστικά καθώς πλησιάζει η νέα σεζόν, που αντιπροσωπεύει λιγότερες δαπάνες.

Δεδομένου ότι είναι φτιαγμένα να οδηγούν όλο το χρόνο, τα ελαστικά 4 εποχών δεν είναι πιο πρακτικά το χειμώνα παρά το καλοκαίρι. Δικα τους Επομένως, οι επιδόσεις παραμένουν μέτριες, ανεξάρτητα από την εποχή. Για αυτό, είναι προτιμότερο ναεπιλέξετε χειμερινά λάστιχα αν το φορτηγό σας οδηγεί συχνά σε περιόδους χιονιού. Ιδανικά κατασκευασμένο για οδήγηση σε ένα παγωμένοι ή χιονισμένοι δρόμοι, τα ελαστικά χιονιού έχουν ευρύτερες και βαθύτερες αυλακώσεις που προωθούν εκκένωση νερού ή χιονιού αμέσως. Το χειμώνα, η απόδοση αυτού του τύπου ελαστικού είναι καλύτερη από αυτά ενός ελαστικού 4 εποχών. Αυτή η αρχή ισχύει επίσης για τα καλοκαιρινά λάστιχα κατά τις ζεστές εποχές.

Λάβετε υπόψη τις οδηγικές σας συνήθειες

Ως οδηγός, πιθανότατα έχετε τις οδηγικές σας συνήθειες. Αν οι άνθρωποι που κάνουν μακρινά ταξίδια έχουν είναι πιο πιθανό να οδηγείτε με υψηλή ταχύτητα, αυτό δεν ισχύει για όσους οδηγούν συχνά στην πόλη. Στην πρώτη περίπτωση, το Είναι πιο συνετό να επιλέγετε τροχούς ικανούς να εγγυώνται την ασφάλειά σαςακόμα και όταν οδηγείτε γρήγορα. Σε Στην πόλη, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να επιλέξετε ελαστικά που έχουν ένα αρκετά σταθερό καουτσούκ ικανό να εξασφαλίσει πέδηση έκτακτης ανάγκης, ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο της πόλης. Οι τροχοί πόλης πρέπει επίσης να προσαρμόζονται στον ρυθμό οδήγησης στην πόλη χωρίς γρήγορη εξαντλώ. Πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά τα στοιχεία όταν ζητάτε συμβουλές από τον πωλητή σας.

Το βάρος του οχήματος: βασικός παράγοντας για την επιλογή του σωστού εξοπλισμού

Αυτό το κριτήριο είναι πολύ σημαντικό για τους οδηγούς φορτηγών μεταφορών. Εδώ, ο δείκτης φορτίου του ελαστικού σας πρέπει να είναι λαμβάνονται υπόψη. Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν το μέγιστο φορτίο που μπορούν να υποστηρίξουν οι τροχοί σας.

Εάν διαθέτετε ένα ελαφρύ όχημα κοινής ωφέλειας όπως το Ford Transit Connect που έχει GVWR (Συνολικό εξουσιοδοτημένο βάρος σε φορτίο) 2501 kg, μπορείτε να επιλέξετε ελαστικά με δείκτη φορτίου ισοδύναμο με 100.

Για μεγαλύτερα φορτηγά, θα χρειαστεί να επιλέξετε τροχούς που έχουν υψηλότερο δείκτη φορτίου.

Αγορά ελαστικών στο διαδίκτυο: ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Η αγορά ελαστικών μέσω διαδικτύου σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι οικονομικό. Αγοράστε τα ελαστικά σας Το διαδίκτυο σάς επιτρέπει ναεκμεταλλευτείτε μια τιμή που είναι γενικά χαμηλότερη από αυτή που χρεώνουν τα καταστήματα σωματικάς. Επιπλέον, με τις online αγορές, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψετε σε ένα σημείο πώλησης. Από οπουδήποτε και με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να παραγγείλετε ελαστικά τύπου C στο Elastikaleader.gr και να αποκτήσετε παράδοση στο σπίτι σας.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών αγορών σχετίζεται με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που είναι διαθέσιμα. Στο σπίτι του Elastikaleader.gr, περισσότερες από 200 μάρκες ελαστικών προσφέρονται σε εσάς, από τα πιο γνωστά όπως το Hankook στους λιγότερο γνωστούς. Ένας τόσο μεγάλος κατάλογος δεν μπορεί να προσφερθεί από φυσικό κατάστημα ή γκαράζ.

Επιπλέον, επιλέγοντας να αγοράσετε τα ελαστικά σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα πωλήσεων, μπορείτε να συμβουλευτείτετις κριτικές πελάτεςπου συνοδεύουν κάθε προϊόν προκειμένου να καθοδηγήσουν καλύτερα την επιλογή σας.

Πού να τοποθετήσετε τα ελαστικά του ελαφρού φορτηγού σας;

Για να ταιριάξετε σωστά τα ελαστικά σας τύπου C, πηγαίνετε σε ένα εξειδικευμένο γκαράζ. Ο Οι επαγγελματίες θα μπορούν να φροντίσουν για κάθε βήμα της αντικατάστασης των ελαστικών σας με τεχνογνωσία.

Εάν δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα κέντρο επισκευής, μπορείτε να ζητήσετε από τους μηχανικούς να έρθουν στο σπίτι σας. Ωστε να Για να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των οδηγών οχημάτων, ορισμένα γκαράζ προσφέρουν υπηρεσίες συναρμολόγησης στο σπίτι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να ξοδέψετε κατά μέσο όρο μόνο 15 έως 30 & ευρώ; ανά τροχό.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα εξειδικευμένο γκαράζ, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε τους συνεργάτες του καταστήματός σας αγορά. Εάν αγοράζετε ηλεκτρονικά, ο ιστότοπος πωλήσεων μπορεί να επικοινωνήσει με έναν από τους συνεργάτες του για γρήγορη αντικατάσταση και ευνοϊκά ως προς την τιμολόγηση. Αυτό σας προσφέρει ο ιστότοπος Elastikaleader.gr.

Όταν αγοράζετε ελαστικά στο κατάστημά μας, έχετε τη δυνατότητα να τα παραδώσετε σε ένα από τα συνεργεία μας συνεργάτες. Ένας επαγγελματίας (σταθερός ή κινητός) θα επικοινωνήσει μαζί σας μόλις φτάσει η παραγγελία, ώστε κλείνεις ένα ραντεβού. Θα επωφεληθείτε από μια ποιοτική και γρήγορη παράδοση υπηρεσιών.

Συμβουλές συντήρησης για τη διατήρηση των ελαστικών σας

Για να διατηρήσετε τα νέα σας ελαστικά ελαφρών φορτηγών και να βελτιστοποιήσετε τη μακροζωία τους, είναι σημαντική η τακτική συντήρηση.

Για να ξεκινήσετε, φροντίστε να ελέγχετε συχνά την πίεση του αέρα. Τυχόν ελαστικά που είναι υποφουσκωμένα ή Το υπερβολικό φούσκωμα μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα. Αυτός είναι επίσης ένας παράγοντας που μειώνει τη διάρκεια ζωής των κασετών σας. κυλιομένος.

Όταν φουσκώνετε τον εσωτερικό σας σωλήνα, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε άζωτο αντί για πεπιεσμένο αέρα. Αυτό το αέριο έχει την ιδιαιτερότητα της καλύτερης αντίστασης στη θέρμανση του ελαστικού, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να σκάσει.

Εάν θέλετε να σταθμεύσετε το φορτηγό σας για μεγάλες περιόδους, εξετάστε το ενδεχόμενο μειώστε το βάρος που υποστηρίζεται από τα ελαστικά. Για να το κάνετε αυτό, απλώς σηκώστε το όχημά σας με έναν γρύλο.

Για να περιορίσετε τις βλάβες των ελαστικών στο ελάχιστο, πραγματοποιήστε έναν έλεγχο πριν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι (αν δεν έχετε). η συνήθεια). Αν και η τυπική διάρκεια ζωής ενός ελαστικού είναι 10 χρόνια, θα πρέπει να ξεκινήσετε μεεκτέλεση τακτικοί έλεγχοι μετά από 5 χρόνια χρήσης.

Να θυμάστε ότι η επιλογή των ελαστικών για το βαν σας δεν εξαρτάται μόνο από τις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. του οχήματος. Η εύρεση ποιοτικών τροχών απαιτεί να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες όπως: το GVWR του van, τις οδηγικές σας συνήθειες και την εποχή που οδηγείτε πιο συχνά. Όποιος κι αν είναι ο τύπος λοιπόν ελαστικό που χρειάζεστε για τα ελαφριά επαγγελματικά σας οχήματα, μπορείτε να εμπιστευτείτε το Elastikaleader.gr. Θα είστε σε θέση έτσι εφαρμόζετε φθηνότερα, υψηλής ποιότητας ελαστικά στις ζάντες σας.

LiveChat
Whatsapp Messenger