Αναζήτηση ανά διάσταση
Ελαστικά Seiberling αυτοκινήτου

Ελαστικό Seiberling

Η Seiberling Rubber Company ήταν μία αμερικανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών για μηχανοκίνητα οχήματα. Το 1898, ο Frank A. Seiberling αποκτά ένα παλιό εργοστάσιο χαρτονιού από άχυρο στο Άκρον του Οχάιο και ιδρύει την Goodyear Tire & Rubber Company (που φέρει το όνομα του Charles Goodyear, του εφευρέτη του βουλκανισμένου καουτσούκ). Υπήρξε πρόεδρος της εταιρείας για 15 χρόνια και στη συνέχεια, το 1921, η εταιρεία αναχρηματοδοτήθηκε και αναδιοργανώθηκε. Ο Frank Seiberling και ο αδελφός του Charles παραιτήθηκαν και ίδρυσαν μία επιχείρηση καουτσούκ και ελαστικών που έφερε το όνομά τους.

Η Seiberling Rubber Company ιδρύθηκε το 1921 στο Μπάρμπερτον του Οχάιο. Σε έξι μόλις χρόνια, η Seiberling πέρασε από την 330ή στην 7η θέση της βιομηχανίας ελαστικών. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Seiberling διέθετε ελαστικά για το βαρύ πυροβολικό. Η Seiberling εφηύρε, επίσης, το οδοντωτό αυλακωτό πέλμα και τις θερμικές σχισμές για ελαστικά.

Η διαφήμιση της Seiberling Tire τις δεκαετίες του 1940 και του 1950 έκανε διάσημο το σλόγκαν της εταιρείας: "Ένα όνομα που μπορείτε να εμπιστεύεστε στο καουτσούκ".

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η Seiberling λανσάρει τη σειρά SuperWideSport, ένα ελαστικό με διαγώνια λινά που προοριζόταν για τα "muscle cars", που ήταν τότε σε πλήρη άνθηση. Το ελαστικό είχε ένα λευκό τοίχωμα από τη μία πλευρά και μία κόκκινη γραμμή από την άλλη, συνήθη διακριτικά στοιχεία στην αγορά ελαστικών της εποχής. Το ελαστικό πραγματοποίησε σχετικά καλές πωλήσεις, πάρα την επίδοση των ανταγωνιστών που πρότεινε καλά προϊόντα, κυρίως το Polyglas της Goodyear, το Wide-Oval της Firestone, το Tiger Paw της Uniroyal και το Radial T/A της BF Goodrich. Η επιτυχία αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι Big Three εξόπλιζαν εκ κατασκευής τα αυτοκίνητά τους με ελαστικά Seiberling.

Παρά τις εμπορικές επιτυχίες και τα πρώτα επιτεύγματα, η Seiberling δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και να ακολουθήσει τις εξελίξεις της αγοράς, κυρίως τη στιγμή της έλευσης ξένων εταιρειών, που εισήγαγαν γρήγορα το ακτινικό ελαστικό.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Firestone Tire and Rubber Company, και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια της Bridgestone, όταν αυτή πήρε τη Firestone. Τα ελαστικά Seiberling δεν πωλούνται πλέον στην αμερικανική αγορά, αλλά η μάρκα διατίθεται ακόμα σε κάποιες χώρες. Κατασκευασμένα στα εργοστάσια της Firestone, απευθύνονται σε χρήστες που προσέχουν τον προϋπολογισμό τους, σε επιλεγμένα μεγέθη.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ/ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ

Καλοκαίρι
LiveChat
Whatsapp Messenger