Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών τετράτροχων για χόμπι / πίστα

Η ElastikaLeader.gr σας προτείνει πολυάριθμες επιλογές στη συλλογή «ελαστικά τετράτροχων για χόμπι / πίστα». Παρακολουθούμε τις τιμές των ανταγωνιστών και ακολουθούμε συστηματικά τις πιο χαμηλές ώστε να επωφελείστε από τις καλύτερες τιμές.

Δωρεάν παράδοση με την αγορά 2 ή περισσότερων ελαστικών τετράτροχου από τον ιστότοπό μας.

Ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά τετράτροχων για χόμπι / πίστα;

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Ένα τετράτροχο χρειάζεται κατάλληλα ελαστικά για να μπορεί να κινηθεί σε διάφορους τύπους εδάφους. Για παράδειγμα, για να κινηθεί σε πίστα, τα ελαστικά ενός τετράτροχου πρέπει απαραίτητα να είναι εξοπλισμένα με πέλματα. Αυτά επιτρέπουν μεταξύ άλλων στο όχημα να απομακρύνει εύκολα το χώμα και τα ξερά για να μπορεί να κινηθεί. Πώς να επιλέξετε ελαστικά τετράτροχου για χόμπι/πίστα; Πότε πρέπει να αλλάξετε τους τροχούς σας για να μην βάλετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας; Ανακαλύψτε όλες τις απαντήσεις σε αυτόν τον οδηγό.

Τα ελαστικά τετράτροχου για χόμπι/πίστα: χαρακτηριστικά

Τα ελαστικά τετράτροχου για χόμπι/πίστα είναι εξοπλισμένα με πέλματα που τους επιτρέπουν να προσφέρουν καλή πρόσφυση στις περισσότερες επιφάνειες. Αυτά τα ελαστικά είναι ιδανικά για τα οχήματα για ενήλικες και για αυτά που προορίζονται για παιδιά. Τα ελαστικά τετράτροχου για χόμπι/πίστα επίσης ονομάζονται μικτά ελαστικά τετράτροχου, καθώς επιτρέπουν την εύκολη μετάβαση από την πίστα στον δρόμο, για βόλτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά είναι εγκεκριμένα για τον δρόμο. Πολύ ευέλικτα, προσφέρουν άνετη χρήση σε μαλακές και χωματερές επιφάνειες.

Πότε πρέπει να αλλάξω τα ελαστικά του τετράτροχου για την πίστα;

Δύο καταστάσεις μπορεί να σας ωθήσουν να αλλάξετε τα ελαστικά του τετράτροχου σας.

Όταν τα ελαστικά σας είναι φθαρμένα

Με την πάροδο των χιλιομέτρων, το καουτσούκ των ελαστικών τετράτροχου φθείρεται σταδιακά. Αυτή η φθορά εκδηλώνεται με την σταδιακή εξαφάνιση των πελμάτων που καλύπτουν την επιφάνεια της ζώνης επαφής αυτών των τροχών. Αυτό προκαλεί συνήθως μια απώλεια πρόσφυσης του οχήματος και δεν μπορείτε πλέον να οδηγείτε με ασφάλεια. Ο χρόνος φρεναρίσματος γίνεται επίσης πιο μακρύς από το κανονικό, καθώς τα τακάκια φρένων γίνονται αναποτελεσματικά.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών σας για τετράτροχο είναι να παρακολουθείτε το επίπεδο των δεικτών φθοράς που βρίσκονται στη ζώνη επαφής τους, μεταξύ των πελμάτων. Αν είναι φθαρμένοι, αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά σας είναι πλήρως φθαρμένα. Πρέπει τότε να τα αλλάξετε, διαφορετικά ρισκάρετε να τιμωρηθείτε σε περίπτωση ελέγχου δρόμου αν δεν το κάνετε. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μην περιμένετε να φτάσουν τα καουτσούκ σας στο επίπεδο των δεικτών φθοράς για να τα αλλάξετε. Μόλις τα πέλματά σας αρχίσουν να γίνονται στρογγυλά, σκεφτείτε να τοποθετήσετε νέους τροχούς στο όχημά σας. Έτσι, δεν θα παρατηρήσετε μια πολύ σημαντική μείωση της απόδοσης ή μια αδύναμη πρόσφυση.

Όταν τα ελαστικά για τετράτροχα είναι τρυπημένα

Όταν τα νέα ελαστικά είναι τρυπημένα και δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής, πρέπει να προχωρήσετε σε αντικατάσταση. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια τρύπα αν ένα αιχμηρό αντικείμενο διεισδύσει σε έναν από τους τροχούς σας και τον σκίσει στην πλευρά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια κήλη ή μια παραμόρφωση της δομής του ελαστικού, καθιστώντας έτσι την οδήγηση δύσκολη, ακόμη και αδύνατη (μετά την απώλεια πίεσης).

Επιπλέον, επειδή τα ελαστικά τετράτροχου δεν έχουν συνήθως εσωτερικό σωλήνα, συνιστάται να τα αλλάξετε αν τα έχετε ήδη επισκευάσει πολλές φορές. Έτσι θα αποφύγετε να έχετε κακή οδηγική συμπεριφορά και πολλές ενοχλητικές καταστάσεις.

Πώς να γνωρίζω τις διαστάσεις των αρχικών ελαστικών τετράτροχου για χόμπι/πίστα;

Η γνώση των διαστάσεων των αρχικών ελαστικών τετράτροχου για χόμπι/πίστα θα σας είναι πολύ χρήσιμη κατά την αγορά των νέων τροχών σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βρείτε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε χάρη στο εργαλείο αναζήτησης του Elastikaleader.gr. Οι πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις ενός ελαστικού τετράτροχου βρίσκονται στο πλάι του. Παρουσιάζονται ως εξής: 22/10-12.

Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα:

 • Το ύψος του τροχού;
 • Το πλάτος του ελαστικού (από το ένα πλάι στο άλλο) ;
 • Η διάμετρος της ζάντας.

Όλες αυτές οι τιμές εκφράζονται σε ίντσες. Είναι λοιπόν μια ελαφρώς διαφορετική σημείωση από αυτή των διαστάσεων των ελαστικών αυτοκινήτου.

Μπορώ να αλλάξω τις διαστάσεις των ελαστικών τετράτροχου για χόμπι/πίστα;

Η σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν όταν αποφασίζετε να αγοράσετε ελαστικά με διαστάσεις διαφορετικές από αυτές που συνιστά ο κατασκευαστής του quad σας.

Πρώτον, πρέπει να φροντίσετε ώστε η αλλαγή των διαστάσεων να γίνεται στις ίδιες αναλογίες μπροστά και πίσω. Με άλλα λόγια, αν αποφασίσετε να αυξήσετε το ύψος των πίσω ελαστικών κατά μία μονάδα, πρέπει να κάνετε το ίδιο και για τα εμπρός ελαστικά προκειμένου να αποκαταστήσετε την ισορροπία. Αν δεν το κάνετε, ρισκάρετε να αποσταθεροποιήσετε το όχημά σας, πράγμα που θα προκαλέσει δραστική αλλαγή στη συμπεριφορά του. Τότε θα σας είναι δύσκολο να το ελέγξετε.

Δεύτερον, έχετε υπόψη ότι για να αλλάξετε τις διαστάσεις των ελαστικών του quad σας, δεν πρέπει να υπερβείτε (περισσότερο ή λιγότερο) μία μονάδα σε πλάτος και 2 μονάδες σε ύψος.

Για παράδειγμα, αν οι αρχικοί σας τροχοί έχουν διαστάσεις 25/8-12, μπορείτε να επιλέξετε νέα ελαστικά με διαστάσεις 27/9-12.

Φυσικά, θα πρέπει επίσης να προσέξετε ώστε τα νέα σας ελαστικά να μην ακουμπούν στο πλαίσιο του quad, πάνω από τον τροχό.

Πώς να επιλέξετε ελαστικά quad για αναψυχή/πίστα;

Για να επιλέξετε σωστά ελαστικά quad για αναψυχή/πίστα με καλή διάρκεια ζωής από τις σειρές που υπάρχουν στην αγορά, ιδού κάποια ουσιώδη κριτήρια:

 • Η έγκριση (homologation)·
 • Η μορφή του προφίλ·
 • Ο αριθμός των plys (ή πτυχών)·
 • Η διαμόρφωση των πέλματων.

Η έγκριση

Αν θέλετε να απολαύσετε πλήρως το quad σας στους δημόσιους δρόμους, πρέπει να επιλέξετε ένα εγκεκριμένο ελαστικό quad. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Πρώτον, επειδή είναι απαραίτητο για την οδήγηση σε δρόμους ανοιχτούς στο κοινό. Αν οδηγείτε ένα quad εξοπλισμένο με μη εγκεκριμένα ελαστικά σε δημόσιο δρόμο, ρισκάρετε να πληρώσετε πρόστιμο σε περίπτωση οδικού ελέγχου. Επιπλέον, δεν θα είστε ασφαλείς, καθώς τα μη εγκεκριμένα ελαστικά δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση. Τέλος, σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί επίσης να δείτε την ασφαλιστική σας αίτηση να απορρίπτεται.

Λοιπόν, πώς να αναγνωρίσετε τα μοντέλα για quads που είναι εγκεκριμένα για οδική χρήση από τις σειρές ελαστικών που πωλούνται; Αρκεί να ελέγξετε αν φέρουν την ένδειξη E4 στα πλαϊνά τους. Σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα αυτούς τους τύπους ελαστικών.

Η μορφή του προφίλ

Ένα ελαστικό quad για πίστα μπορεί να έχει επίπεδο ή κυρτό προφίλ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Γενικά, οι τροχοί που διαθέτουν επίπεδο προφίλ έχουν καλή πρόσφυση στο δρόμο και επιτρέπουν στο όχημα που εξοπλίζουν να κερδίζει σε κινητικότητα. Ωστόσο, είναι ελαστικά που μειώνουν σημαντικά την άνεση οδήγησης και καθιστούν δύσκολες τις αλλαγές κατεύθυνσης. Για αυτό, σας συμβουλεύουμε να μην τα επιλέξετε αν ψάχνετε ελαστικά για να εξοπλίσετε τους μπροστινούς σας τροχούς. Αντίθετα, είναι πολύ αποδοτικά όταν τοποθετούνται στο πίσω μέρος.

Τα ελαστικά με κυρτό προφίλ από την άλλη πλευρά προσαρμόζονται τέλεια σε διάφορους τύπους εδάφους (λόγω της μορφής τους) και δεν σκληραίνουν την κατεύθυνση του οχήματος. Προσφέρουν ωστόσο περιορισμένες επιδόσεις όσον αφορά την πρόσφυση και την κινητικότητα. Αυτά τα ελαστικά πρέπει να τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος του quad σας.

LiveChat
Whatsapp Messenger