Αναζήτηση ανά διάσταση

Online αγορά ελαστικών run flat

Χάρη στα ελαστικά run flat, οδηγείτε απολύτως ήσυχοι, καθώς η τεχνολογία "run flat" σάς επιτρέπει να κινηθείτε με 80 χλμ/ώρα για 80 χλμ σε περίπτωση που ένα ελαστικό κλατάρει. Μόνο τα οχήματα με έγκριση "Run Flat" μπορούν να εξοπλίζονται με αυτό το είδος ελαστικών. Η ονομασία "run flat" διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή: ZP στην Michelin, RFT και EXT στην Bridgestone, HRS στην Hankook, DSST στην Dunlop, SSR στην Continental… Στον ιστότοπό μας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας επιλέγοντας το πλαίσιο "RUN FLAT". Αυτός ο τύπος ελαστικών διαθέτει ενισχυμένα πλαϊνά σε σχέση με τα κλασικά ελαστικά, γεγονός που σας επιτρέπει να συνεχίσετε να οδηγείτε το όχημά σας παρά την ολική ή μερική απώλεια πίεσης.

Τα ελαστικά run flat είναι θορυβώδη;

Όχι, τα ελαστικά run flat δεν κάνουν παραπάνω θόρυβο από τα κλασικά ελαστικά.

Τα ελαστικά run flat καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο;

Όχι, τα ελαστικά run flat δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο την κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τα κλασικά ελαστικά.

Τα ελαστικά run flat είναι πιο δύσκολα στην τοποθέτηση;

Ναι, δεν διαθέτουν όλα τα συνεργαζόμενα συνεργεία τον κατάλληλο εξοπλισμό για την τοποθέτηση ελαστικών run flat. Το πλαϊνό του ελαστικού είναι ενισχυμένο, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα τοποθέτησης να πρέπει να πληρούν συμπληρωματικές προδιαγραφές. Πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό συνεργαζόμενο συνεργείο. Αυτό υποδεικνύεται ξεκάθαρα στις σελίδες που αναφέρονται στα συνεργεία τοποθέτησης.

Τα ελαστικά run flat είναι πιο βαριά;

Ναι, ζυγίζουν περίπου 10%-15% παραπάνω από ένα κλασικό ελαστικό.

Τα ελαστικά run flat είναι λιγότερο άνετα;

Τα ελαστικά run flat είναι πιο στιβαρά από τα κλασικά ελαστικά. Δεν απορροφούν τόσο αποτελεσματικά τις ανομοιομορφίες του οδοστρώματος. Η απώλεια της άνεσης είναι όμως θεωρητική, καθώς, υπό πραγματικές συνθήκες, η διαφορά είναι σχεδόν ανεπαίσθητη.

Ποια ελαστικά run flat να αγοράσω για το αυτοκίνητό μου;

 • Pirelli Pzero
 • Pirelli Cinturato P7
 • Bridgestone Driveguard
 • Bridgestone Potenza S001
 • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
 • Continental ContiSportContact 5
 • Hankook Ventus S1 EVO K107
 • Michelin Primacy MXM4
 • Uniroyal Rainsport 3
 • Yokohama Advan Sport V103S
 • Kumho Ecsta PS71

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, έχουν γίνει εκπληκτικές καινοτομίες τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος του αυτοκινήτου δεν είναι εκτός αυτής της εξέλιξης. Μετά τα αντιπρηστατικά σπρέι για τις διαρροές, η τάση είναι τώρα στα ελαστικά αντιδιαρροής. Ναι, υπάρχουν σήμερα ελαστικά runflat που μπορούν ακόμα να λειτουργούν για χιλιόμετρα ακόμη και αν έχουν διαρροή. Αλλά δεν είναι αυτό απλώς ένα εμπορικό επιχείρημα; Πώς να τα αναγνωρίσετε; Ποια είναι τα σημαντικά κριτήρια για να πετύχετε την επιλογή αυτού του τύπου ελαστικού; Το Elastikaleader.gr σας λέει τα πάντα σχετικά με αυτά τα ελαστικά που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τις συνήθειες οδήγησής σας.

Το ελαστικό runflat, ανθεκτικό στις διαρροές

Θα τα βρείτε κάτω από διάφορες ονομασίες: ελαστικά runflat (ή run-flat ή ακόμα και runflat), ελαστικά για οδήγηση με ελαττωματικό φούσκωμα, ελαστικό MOE, ελαστικό με φέροντα πλαϊνά τοιχώματα... Για να σας επιτρέψουν να οδηγείτε παρά τη διαρροή, διαθέτουν ενισχυμένο πέλμα και πλαϊνά τοιχώματα για να υποστηρίζουν το βάρος του οχήματος χωρίς πίεση αέρα. Το πέλμα που συνδέεται με την άκρη της ζάντας δεν αποσπάται, ακόμη και αν το καουτσούκ είναι διαρροή.

Αντίθετα με κάποιες λανθασμένες ιδέες που έχουν διαδοθεί, τα runflat δεν είναι λοιπόν ελαστικά αδιάρρηκτα.

Τα πλεονεκτήματα των ελαστικών runflat

Ανάμεσα στους λόγους που ωθούν τους αυτοκινητιστές να επιλέξουν τα ελαστικά με φέροντα πλαϊνά τοιχώματα, ο πρώτος είναι η καλύτερη ασφάλεια που απολαμβάνουν κατά την οδήγηση. Πράγματι, με αυτόν τον τύπο ελαστικών εγκατεστημένων στους τροχούς σας, έχετε πλήρη έλεγχο του οχήματός σας, ακόμη και σε περίπτωση απώλειας αιφνίδιας πίεσης. Με ένα ελαστικό runflat μπορείτε να οδηγείτε χωρίς φόβο για 80 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 80χλμ/ώρα. Αυτό είναι ευρέως αρκετό για να βρείτε γρήγορα έναν μηχανικό που μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι πάντα προτιμότερο να μπορείτε να φτάσετε σε ένα συνεργείο αντί να αναγκάζεστε να αλλάξετε μόνοι σας το ελαστικό σας στην άκρη μιας απομονωμένης δρόμου.

Το άλλο πλεονέκτημα ενός ελαστικού runflat είναι ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να έχετε ένα ανταλλακτικό τροχό ή ένα αντιπρηστατικό σπρέι για διαρροές.

Οι αδυναμίες αυτού του τύπου ελαστικού

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να καταλογίσουμε στα ελαστικά runflat είναι η τιμή αγοράς τους, η οποία είναι γενικά 20 έως 25% υψηλότερη από αυτή των συμβατικών μοντέλων. Η τοποθέτησή τους είναι επίσης πιο ακριβή, και όχι όλα τα συνεργεία είναι εξοπλισμένα για να τα τοποθετήσουν στα οχήματα.

Κάτι άλλο που μπορούμε να λυπηθούμε είναι ότι τα ελαστικά runflat δεν είναι επισκευάσιμα. Μόλις υποστούν διαρροή, είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό να τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει λοιπόν απλώς να κάνετε νέες αγορές. Αν θέλετε πρόσθετες πληροφορίες για τα διαρροή ελαστικά ακολουθήστε τον οδηγό μας.

Τελευταίο σημείο, το ελαστικό runflat λόγω του πολύ σκληρού πλαϊνού τοιχώματός του είναι λιγότερο άνετο από ένα συμβατικό ελαστικό, παράγει λίγο περισσότερο θόρυβο και σταθερότητα στο δρόμο.

Πώς αναγνωρίζουμε τα ελαστικά runflat;

Τα αναγνωρίζουμε εύκολα από τις ενδείξεις «Run Flat», «RFT» (που σημαίνει Run Flat Type) και R/F που η μεγάλη πλειοψηφία των κατασκευαστών τοποθετούν στο πλάι τους.

Μερικοί κατασκευαστές, για να κάνουν τη διαφορά, επιλέγουν να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες σημάνσεις για τα ελαστικά τους για οδήγηση με ελαττωματικό φούσκωμα. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν διάφορες ονομασίες. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

 • Run On Flat που χρησιμοποιείται από την Dunlop και την Goodyear;
 • ZP (Zero Pressure) στη Michelin;
 • SSR ή Self Supporting Runflat της Continental;
 • EMT ή Extended Mobility Tire στη Goodyear;
 • MOE ή Mercedes RunOnFlat Extended στη Mercedes;
 • DSST (Dunlop Self-supporting Technology)…

Επιπλέον, αν βρείτε στο πλάι ενός ελαστικού μια ένδειξη όπως SST (Self Supporting Tyre), Euforia (στη Pirelli), EXT, MOE (Mercedes), να ξέρετε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο ελαστικού runflat.

Πώς να επιτύχετε την επιλογή ενός ελαστικού για οδήγηση με ελαττωματικό φούσκωμα;

Δεν επιλέγουμε ένα συμβατικό ελαστικό τυχαία. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί όταν ενδιαφερόμαστε για ένα μοντέλο με μια ιδιαίτερη τεχνολογία. Οι διαστάσεις, οι δείκτες φορτίου και ταχύτητας, καθώς και οι συνήθειες οδήγησής σας μπορούν να σας καθοδηγήσουν.

Οι διαστάσεις που συνιστά ο κατασκευαστής

Κάθε μοντέλο διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται στο πλάι του. Πρόκειται ιδιαίτερα για το ύψος, το πλάτος και τη διάμετρο. Οι τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου που θα πρέπει να επιλέξετε πρέπει αναγκαστικά να είναι ίδιες με αυτές των αρχικών ελαστικών.

Ξέρετε πώς να βρείτε αυτές τις πληροφορίες; Ενδιαφερθείτε για τις επιγραφές των τρεχουσών ελαστικών σας. Μπορείτε να βρείτε μια σειρά από γράμματα και αριθμούς κάτω από την ακόλουθη μορφή: 205/55R16 91V. Σε αυτό το παράδειγμα, το 205 αντιπροσωπεύει το πλάτος σε χιλιοστά, το 55 το ύψος του πλαϊνού τοιχώματος εκφρασμένο ως ποσοστό του πλάτους, και το 16 τη διάμετρο της ζάντας σε ίντσες.

Το βάρος και η μέγιστη ταχύτητα που υποστηρίζει το ελαστικό

Οι δείκτες φορτίου και ταχύτητας παρέχουν πληροφορίες αντίστοιχα για το φορτίο και τη μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να υποστηρίξει ένα ελαστικό.

Προσέξτε αυτούς τους δύο παράγοντες για τη δική σας ασφάλεια. Πράγματι, η επιλογή μοντέλων ελαστικών runflat με δείκτες φορτίου ή ταχύτητας πολύ χαμηλούς αυξάνει τους κινδύνους έκρηξης και ατυχημάτων (λόγω της μείωσης της άνεσης οδήγησης). Επιπλέον, ρισκάρετε πρόστιμα αν δεν εξοπλίσετε το όχημά σας με ελαστικό με κατάλληλο δείκτη φορτίου και ταχύτητας.

Επίσης στο πλάι του αρχικού μοντέλου θα βρείτε τις πληροφορίες για αυτούς τους δείκτες. Λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο παράδειγμά μας, αυτοί αντιπροσωπεύονται αντίστοιχα από τον αριθμό 91 (δηλαδή 615 κιλά) και το γράμμα V (δηλαδή 240 χλμ/ώρα).

Επιλογή ελαστικών που προσφέρουν καλή πρόσφυση στο έδαφος

Τα ελαστικά αντιδρούν διαφορετικά, ανάλογα με το αν κινούνται σε ξηρό, υγρό, χιονισμένο, ολισθηρό ή παγωμένο έδαφος. Στις ξηρές πίστες, τα καλοκαιρινά ελαστικά ή τα ελαστικά 4 Εποχών είναι τα πιο κατάλληλα.

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, η πρόσφυση στο έδαφος που προσφέρει ένα παραδοσιακό ελαστικό γίνεται συχνά ανεπαρκής. Ευτυχώς, υπάρχουν ελαστικά runflat ειδικά σχεδιασμένα για να προσαρμόζονται σε υγρά και χιονισμένα εδάφη. Πρόκειται ακριβώς για τα χειμερινά ελαστικά που είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τις δύο σημάνσεις M+S (Mud and Snow) και 3PMSF (νιφάδα χιονιού περιτριγυρισμένη από 3 βουνοκορφές). Διαθέτουν μια ιδιαίτερη γλυπτική που τους επιτρέπει να απομακρύνουν γρήγορα το νερό και να προσαρμόζονται τέλεια στο χειμερινό έδαφος. Χάρη στις ειδικές τους λωρίδες, κινούνται χωρίς να γλιστρούν στους παγωμένους ασφάλτους και στο χιόνι.

Η επιλογή μας από ελαστικά runflat

Υπάρχει μια πληθώρα ελαστικών runflat στην αγορά. Με στόχο να σας διευκολύνουμε, οι ειδικοί σε ελαστικά του Elastikaleader.gr έχουν επιλέξει μοντέλα αναφοράς στον κατάλογό μας. Θα βρείτε μια πρόταση στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας. Για περισσότερα αποτελέσματα, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τις διαστάσεις σας στον επιλογέα στο πάνω μέρος της σελίδας. Σκεφτείτε να τσεκάρετε το κουτί runflat.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε αυτήν την ενότητα του πλήρους οδηγού μας για τα ελαστικά για οδήγηση με ελαττωματικό φούσκωμα, έχουμε επιλέξει κάποιες συχνές ερωτήσεις των αυτοκινητιστών.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το όχημά μου μπορεί να εφοδιαστεί με ελαστικό runflat;

Όχι όλα τα οχήματα μπορούν να δεχτούν ένα ελαστικό με φέροντα πλαϊνά τοιχώματα. Μόνο τα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί και παραδίδονται με αυτά τα μοντέλα ελαστικών μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Είναι εξοπλισμένα με ένα TPMS ή SSPP (σύστημα ελέγχου πίεσης). Έτσι, οι απώλειες πίεσης μπορούν να ανιχνευτούν αμέσως.

Μπορώ να αντικαταστήσω τα ελαστικά μου runflat με συμβατικά μοντέλα και το αντίστροφο;

Ναι, είναι δυνατή η ανταλλαγή. Προσοχή θα πρέπει να προβλέψετε μια συσκευή αντιδιαρροής.

Μπορώ να εγκαταστήσω δύο συμβατικά ελαστικά μπροστά και να χρησιμοποιήσω αυτά με την τεχνολογία Run Flat πίσω;

Ο συνδυασμός αυτών των δύο τύπων ελαστικών σε μία ίδια στήριξη απαγορεύεται.

LiveChat
Whatsapp Messenger