Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών μοτοσικλέτας δρόμου και σπορ

Η ElastikaLeader.gr σας προτείνει πολυάριθμες επιλογές στη συλλογή «ελαστικά μοτοσικλέτας δρόμου και σπορ». Παρακολουθούμε τις τιμές των ανταγωνιστών και ακολουθούμε συστηματικά τις πιο χαμηλές ώστε να επωφελείστε από τις καλύτερες τιμές.

Δωρεάν παράδοση από το 1ο ελαστικό μοτοσικλέτας που αγοράζετε από τον ιστότοπό μας.

Ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά δρόμου για μοτοσικλέτες;

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Ποια είναι τα καλύτερα σπορ ελαστικά μοτοσικλέτας;

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Τα ελαστικά για δρόμου και αθλητικές μοτοσικλέτες δεν χρησιμεύουν μόνο για τη μετακίνηση. Συμβάλλουν επίσης στην ασφάλεια του οδηγού, στην άνεση της οδήγησης και στην επίτευξη βέλτιστης ισορροπίας. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ελαστικά υψηλής ποιότητας. Πότε να αλλάξετε τα ελαστικά μιας αθλητικής μοτοσικλέτας δρόμου; Ποιοι είναι οι τύποι των ελαστικών που μπορείτε να επιλέξετε; Πώς να τα συντηρείτε καλά;

Οι διάφοροι τύποι ελαστικών για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου

Οι κατασκευαστές προσφέρουν στην αγορά μια μεγάλη ποικιλία ελαστικών για να ανταποκριθούν σε διάφορες ανάγκες και στις τάσεις που υιοθετούν οι μοτοσικλετιστές :

 • Τα ελαστικά δρόμου;
 • Τα αθλητικά ελαστικά δρόμου;
 • Τα αθλητικά ελαστικά;
 • Τα ελαστικά όλων των εδαφών.

Τα ελαστικά δρόμου είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν σε μακρινά ταξίδια. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων που κυκλοφορούν πολύ στους δημόσιους δρόμους.

Τα αθλητικά ελαστικά δρόμου είναι πολύ πιο πολυδιάστατα και αποδοτικά από τα απλά ελαστικά. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να αντέχουν σε βαριές φορτίσεις (αποσκευές, επιβάτης) και ορισμένους περιορισμούς δρόμου. Αυτά είναι πολύ ανθεκτικά ελαστικά με τα οποία μπορείτε να κυκλοφορείτε με πλήρη εμπιστοσύνη.

Τα αθλητικά ελαστικά έχουν γόμες που δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο τα ελαστικά για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου. Ωστόσο, παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία, προσφέροντας έτσι μια βέλτιστη εμπειρία οδήγησης. Η δομή τους επιτρέπει στον οδηγό να αισθάνεται τις παραμικρές ατέλειες του δρόμου. Χάρη σε αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να προβλέψει καλύτερα τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας του. Αυτοί οι τύποι γόμας είναι γενικά αφιερωμένοι στην οδήγηση σε πίστα.

Τα ελαστικά όλων των εδαφών είναι εξαιρετικοί σύντροφοι δρόμου. Διαθέτουν μεγάλα πατήματα που τους επιτρέπουν να προσκολλώνται τέλεια στο έδαφος, ανεξάρτητα από τη φύση του (αμμώδες, λασπώδες, χαλαρό, βραχώδες…). Αυτά τα ελαστικά είναι πολύ αποδοτικά στις στροφές. Προσφέρουν επίσης εξαιρετικό φρενάρισμα. Γενικά, τα ελαστικά όλων των εδαφών για αθλητικές μοτοσικλέτες δεν είναι εγκεκριμένα για τον δρόμο.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τα ελαστικά μιας αθλητικής μοτοσικλέτας δρόμου;

Η αλλαγή των ελαστικών μιας αθλητικής μοτοσικλέτας δρόμου μπορεί να είναι απαραίτητη σε ορισμένες καταστάσεις. Μια αλλαγή μπορεί επίσης να γίνει προληπτικά, όταν προβλέπουμε ένα επικείμενο πρόβλημα.

Σε περίπτωση διάτρησης ή σκισίματος

Ένα ελαστικό που έχει σκιστεί από ένα ευρύ αιχμηρό αντικείμενο πρέπει να αντικατασταθεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα μόνιμης επισκευής σε αυτές τις περιστάσεις. Όταν ένα διάτρητο ελαστικό έχει ήδη επισκευαστεί πολλές φορές, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι και πάλι να προβείτε σε αλλαγή.

Να είστε επίσης προσεκτικοί στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πλαϊνά των τροχών σας. Εάν υπάρχουν πολλές ρωγμές σε αυτά, τότε πρέπει να σκεφτείτε την αντικατάστασή τους.

Σε περίπτωση ανώμαλων δονήσεων

Ένας τροχός σε κακή κατάσταση μπορεί να προκαλέσει συνεχείς δονήσεις στο τιμόνι της μοτοσικλέτας, καθιστώντας έτσι την οδήγηση δύσκολη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην παρουσία ενός ανεύρυσματος ή σε μια παραμόρφωση του ελαστικού. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη λύση είναι η αλλαγή του εξοπλισμού που επηρεάζεται.

Σε περίπτωση φθοράς

Ελέγχετε τακτικά την τροχοδρομία των ελαστικών σας για να κρίνετε τον βαθμό φθοράς τους. Όταν το πάχος της γόμας πέφτει κάτω από 1 χιλιοστό, τότε το ελαστικό πρέπει να αλλαχθεί. Είναι νομικά απαγορευμένο να κυκλοφορείτε με ελαστικά που έχουν φτάσει σε αυτόν τον προχωρημένο βαθμό φθοράς.

Πώς να επιλέξετε τα ελαστικά σας για αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου;

Η επιλογή ελαστικών για μια αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου δεν είναι εύκολη εργασία. Αλλά είναι δυνατόν να τα καταφέρετε λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες παραμέτρους :

 • Οι διαστάσεις του αρχικού σας εξοπλισμού;
 • Οι δείκτες ταχύτητας και φόρτωσης που συνιστά ο κατασκευαστής της μοτοσικλέτας;
 • Η εποχή;
 • Ο τύπος του εδάφους;
 • Η λειτουργία (χωρίς σωλήνα ή με σωλήνα).

Οι διαστάσεις

Όταν επιθυμούμε να επιλέξουμε ελαστικά για ένα αθλητικό δρόμου μοτοσικλέτα, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις διαστάσεις ελαστικών που συνιστά ο κατασκευαστής του οχήματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι η χρήση υπερβολικά μεγάλων ελαστικών μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας σας.

Για να βρείτε τις διαστάσεις των αρχικών σας ελαστικών, ανατρέξτε στις πληροφορίες που είναι γραμμένες στο πλευρό τους. Ανεξάρτητα από τη μάρκα του ελαστικού, θα δείτε μια επιγραφή με την ακόλουθη μορφή: 190/55-17 75W.

Οι τρεις πρώτοι αριθμοί αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα το πλάτος του ελαστικού σε χιλιοστά, το λόγο ύψους/πλάτους και τη διάμετρο της ζάντας. Απλώς πρέπει να τους επικοινωνήσετε στον πωλητή σας για να βρείτε ένα νέο ελαστικό που έχει τις ίδιες διαστάσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να αποφασίσετε να αγοράσετε εξοπλισμό με διαφορετικές διαστάσεις από αυτές των αρχικών σας ελαστικών αν κρίνετε ότι αυτό είναι χρήσιμο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να προσέξετε ώστε τα νέα σας ελαστικά να μην παραβιάζουν τα πρότυπα που έχει θέσει ο κατασκευαστής (τα περιθώρια).

Οι δείκτες ταχύτητας και φορτίου

Ο δείκτης ταχύτητας ενός ελαστικού είναι ένας αλφαβητικός αριθμός που δηλώνει τη μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορεί να κινηθεί. Για παράδειγμα, αν ο δείκτης ταχύτητας ενός ελαστικού είναι W, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Μερικές φορές, βρίσκουμε την ένδειξη ZR σε κάποιους τροχούς. Αυτό σημαίνει απλώς ότι αυτά τα ελαστικά μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα υψηλότερη από 240 χλμ/ώρα.

Όσον αφορά τον δείκτη φορτίου, αυτός δηλώνει το μέγιστο βάρος που μπορεί να υποστηρίξει ένα ελαστικό. Για παράδειγμα, ένας δείκτης φορτίου 75 σημαίνει ότι ο τροχός μπορεί να υποστηρίξει μέγιστο φορτίο 387 κιλών.

Αυτές οι δύο πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο πλευρό των αρχικών σας ελαστικών, ακολουθώντας τις διαστάσεις.

Είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό (και νομικά απαγορευμένο) να τοποθετήσετε εξοπλισμό με δείκτες ταχύτητας και φορτίου κατώτερους από αυτούς των αρχικών σας τροχών. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικά με υψηλότερες τιμές.

Η εποχή

Η οδήγηση το χειμώνα δεν παρουσιάζει τις ίδιες απαιτήσεις με την οδήγηση το καλοκαίρι. Πρέπει να λάβετε αυτό υπόψη κατά την επιλογή των ελαστικών σας για αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου. Αν συχνάζετε συχνά τον δρόμο το χειμώνα, μπορείτε να επιλέξετε έναν εξοπλισμό που φέρει τη σήμανση M+S στο πλευρό του. Αυτή η σήμανση δηλώνει ότι το ελαστικό είναι σε θέση να κινηθεί σε χιονισμένες πίστες. Από την άλλη πλευρά, αν οι εξόδοι σας περιορίζονται στην καλοκαιρινή περίοδο, τότε μπορείτε να επιλέξετε τα τυπικά ελαστικά για αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου.

Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες ελαστικών για αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου;

Στον τομέα των ελαστικών για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου, ορισμένοι κατασκευαστές ξεχωρίζουν ιδιαίτερα με την τεχνογνωσία και την πολύ εξειδικευμένη εμπειρία τους. Τα προϊόντα τους ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες που βελτιώνουν την άνεση και την εμπειρία οδήγησης των αναβατών. Αυτή τη στιγμή, οι καλύτερες μάρκες ελαστικών για αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου είναι:

Η Michelin είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μάρκες στον τομέα των ελαστικών. Τα ελαστικά της υψηλής ποιότητας για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου έχουν τέλεια πρόσφυση τόσο σε βρεγμένους όσο και σε ξηρούς δρόμους. Επιπλέον, η μάρκα κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Η Bridgestone είναι επίσης μια πολύ διάσημη μάρκα διεθνώς. Η φήμη της δεν είναι μακριά από αυτή της Michelin. Η Bridgestone προσφέρει μοντέλα ελαστικών για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου πολύ ανθεκτικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα προϊόντα της είναι επίσης εκτιμημένα για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε πρόσφυση και σταθερότητα.

Η Continental είναι ένας από τους κατασκευαστές των οποίων τα ελαστικά για αθλητικές μοτοσικλέτες δρόμου είναι τα πιο πωλημένα στην Ευρώπη. Οι τροχοί της συνδυάζουν επιδόσεις και ανθεκτικότητα. Χαρακτηρίζονται από την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρουν κατά την οδήγηση.

Η Metzeler είναι επίσης μια μάρκα πολύ εκτιμημένη από τους μοτοσικλετιστές, αν και δεν είναι τόσο διάσημη όσο η Michelin, η Bridgestone ή η Dunlop. Προσφέρει τροχούς πολύ προηγμένους που φθείρονται αργά και των οποίων οι επιδόσεις σε ανώμαλα εδάφη είναι εξαιρετικές.

Η απόκτηση ελαστικών από αυτές τις μάρκες σας επιτρέπει να εξοπλίσετε την αθλητική σας μοτοσικλέτα δρόμου με ελαστικά πολύ καλής ποιότητας.

Υπάρχουν επίσης και άλλες λιγότερο γνωστές μάρκες που προσφέρουν ποιοτικά ελαστικά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Μπορούμε να αναφέρουμε: Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε ένα ελαστικό premium μάρκας, μπορείτε να στραφείτε προς αυτούς τους κατασκευαστές. Τα ελαστικά τους είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό μας.

Πώς να συντηρήσετε σωστά τα ελαστικά σας;

Για να διατηρήσετε τα ελαστικά της αθλητικής σας μοτοσικλέτας δρόμου σε καλή κατάσταση, αποφύγετε όσο το δυνατόν τα απότομα φρεναρίσματα. Αυτά προκαλούν γρήγορη φθορά των ελαστικών σας. Για τον ίδιο λόγο, πρέπει επίσης να αποφύγετε το drift αν έχετε κανονικά ελαστικά. Από την άλλη πλευρά, φροντίστε να ισορροπήσετε τους τροχούς σας κατά την τοποθέτηση των νέων ελαστικών σας ώστε να μην φθείρονται πρόωρα από το εσωτερικό.

Η πίεση των ελαστικών σας είναι επίσης σημαντική. Οι τροχοί που είναι συνεχώς υποπληρωμένοι ή υπερπληρωμένοι φθείρονται πολύ γρήγορα. Για υπενθύμιση, η καλή πίεση για τα ελαστικά μιας αθλητικής μοτοσικλέτας δρόμου βρίσκεται συνήθως μεταξύ 2 και 2,5 bar.

Συνοψίζοντας, καταλαβαίνουμε ότι για να πετύχετε την επιλογή των ελαστικών για μια αθλητική μοτοσικλέτα δρόμου, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα κριτήρια. Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας σε αυτό το θέμα, μπορείτε να διαβάσετε τον κατάλογο του Elastikaleader.gr για να βρείτε τα ελαστικά υψηλής ποιότητας που θα ανταποκριθούν στις ανάγκες σας.

LiveChat
Whatsapp Messenger