Αναζήτηση ανά διάσταση

Αγορά ελαστικών με προστατευτικά άκρα ζάντας

Τα ελαστικά με προστατευτικό άκρο ζάντας φέρουν μία από τις παρακάτω σημάνσεις στα πλαϊνά τους:

 • RFP που σημαίνει Rim Fringe Protector
 • FP που σημαίνει Fringe Protector
 • MFS που σημαίνει Maximum Flange Shield
 • FR που σημαίνει Felgen Ripen
 • FSL που σημαίνει Felgenschutzleiste
 • ML που σημαίνει Mit Leiste

Αυτά τα προστατευτικά άκρα απαντώνται συχνότερα σε ελαστικά με χαμηλό προφίλ, καθώς οι ζάντες είναι πιο εκτεθειμένες στους κραδασμούς σε σχέση με αυτές που τοποθετούνται σε ελαστικά κλασικού ύψους.

Γενικά, κοστίζουν λίγο περισσότερο από τα ελαστικά χωρίς προστατευτικά. Υπολογίστε ότι είναι περίπου 10%-15% ακριβότερα.

Πού μπορώ να βρω ελαστικά με προστατευτικά άκρα ζάντας;

Διαθέτουμε σε απόθεμα πάνω από 5000 κωδικούς με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Σας παραθέτουμε τη λίστα με τα δημοφιλέστερα ελαστικά με προστατευτικά άκρα ζάντας.

 • Michelin Pilot Sport 4
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Pirelli Pzero
 • Goodyear EfficientGrip Performance
 • Goodyear UltraGrip 8 Performance
 • Continental PremiumContact 6
 • Continental SportContact 6
 • Dunlop Sport Maxx RT2
 • Dunlop SP Winter Sport 3D
 • Bridgestone Potenza RE050A Ecopia
 • Bridgestone Blizzak LM001
 • Sava Intensa UHP 2
 • Falken Azenis FK510
 • Hankook Ventus V12 EVO2 K120
 • Kleber Quadraxer 2
 • Kleber Krisalp HP3

Τα πιο δημοφιλή μεγέθη:

Τα ελαστικά με προστασία χείλους ζάντας είναι πολύ χρήσιμα για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων. Έχουν ειδικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδιαίτερα πρακτικά και λειτουργικά. Θέλετε να εξοπλίσετε το SUV σας ή άλλα οχήματα με αυτά τα καινοτόμα ελαστικά; Αν ναι, τότε είστε στο σωστό μέρος. Σε αυτόν τον οδηγό, σας προτείνουμε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή επιλογή από τα πολλά μοντέλα ελαστικών προστασίας χείλους υψηλής ποιότητας του καταλόγου μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών με προστασία χείλους ζάντας;

Τα ελαστικά προστασίας χείλους ζάντας είναι εξοπλισμοί που χαρακτηρίζονται από ένα πιο παχύ χείλος από αυτό των κλασικών ελαστικών. Το σημείο επαφής ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους ελαστικών και τη ζάντα του οχήματος είναι εξοπλισμένο με μια πολύ ενισχυμένη στρώση καουτσούκ. Αναγνωρίζονται χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό. Ένα ειδικό σήμα επιτρέπει επίσης την αναγνώρισή τους ανάμεσα σε άλλους τύπους ελαστικών. Αυτή η αναφορά ποικίλλει συνήθως από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Ο παρακάτω πίνακας καταγράφει τα σήματα που συναντάμε πιο συχνά αν θέλουμε να αγοράσουμε ελαστικά προστασίας χείλους ζάντας από τις μεγάλες μάρκες.

Αναφορά

CPJ

FR

FP

FSL

RG

MFS

RFP

RPB

RP

Σημασία

Κορδόνι Προστασίας Ζάντας

Flange Rim

Fringe Protector

Felgensch-utzleiste

Rim Guard

Maximum Flange Shield

Rim Flange Protector

Rim Protection Bar

Rim Protector

Κατασκευαστής(είς) που το χρησιμοποιούν

Michelin

Continental, Semperit

Michelin, Goodyear

Bridgestone, Pirelli

Bridgestone

Dunlop, Falken

Goodyear, Yokohama, Avon

Yokohama

BFGoodrich, Hankook

Επιπλέον, στην αγορά, τα ελαστικά με προστασία χείλους ζάντας κοστίζουν λίγο πιο ακριβά (10 έως 15% κατά μέσο όρο) από τα τυπικά μοντέλα ίδιων διαστάσεων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ελαστικών προστασίας χείλους ζάντας;

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ελαστικό με προστασία χείλους επιτρέπει την διατήρηση της ακεραιότητας της ζάντας στην οποία είναι τοποθετημένο. Πράγματι, όταν κυκλοφορούμε στην πόλη, δεν είναι σπάνιο τα ελαστικά να γλιστρούν εναντίον μιας πεζοδρομιακής άκρης ή μιας άλλης σκληρής επιφάνειας μετά από μια κακή μανούβρα. Με τα κλασικά ελαστικά που είναι τοποθετημένα στα αυτοκίνητα, αυτού του είδους τα περιστατικά προκαλούν συνήθως την τριβή ή μια ελαφριά παραμόρφωση της ζάντας. Αν δεν γίνει τίποτα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα μακροπρόθεσμα: γενικευμένη διάβρωση για παράδειγμα. Εξοπλίζοντας το όχημά σας με ελαστικά προστασίας χείλους ζάντας, προστατεύεστε από αυτά τα προβλήματα. Σε περίπτωση τριβής των τροχών σας εναντίον μιας πεζοδρομιακής άκρης, είναι τα ενισχυμένα καουτσούκ που θα αντέξουν τις προκλήσεις, και όχι η ζάντα σας.

Το ενισχυμένο χείλος καουτσούκ προστατεύει επίσης τα ελαστικά σας όταν κυκλοφορείτε σε ανισόμορφες επιφάνειες και προσφέρει ένα καλύτερο άνεση οδήγησης. Επίσης μειώνει τους κινδύνους ρωγμών και πρηξίματος λόγω των απότομων και υπερβολικών συγκρούσεων μεταξύ των ζαντών και των ελαστικών. Ως εκ τούτου, οι τροχοί σας θα διαρκέσουν περισσότερο από τα ελαστικά standard χωρίς χείλος.

Σε ποιους τύπους ελαστικών υπάρχει προστασία χείλους;

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι τύποι ελαστικών μπορούν να έχουν εκδόσεις με ενισχυμένο χείλος. Η παρουσία ενός ενισχυμένου με καουτσούκ χείλους δεν έχει καμία επίδραση στα άλλα χαρακτηριστικά ενός ελαστικού και τις επιδόσεις του. Ωστόσο, στην πράξη, ορισμένοι τύποι ελαστικών έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από αυτή την προστασία από άλλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ελαστικά με χαμηλό προφίλ.

Τα ελαστικά με χαμηλό προφίλ είναι αυτοκινητικά αξεσουάρ τα οποία έχουν πολύ χαμηλό λόγο ύψους πλευράς/πλάτους τμήματος (κάτω από 50%). Είναι δημοφιλή από πολλούς οδηγούς, καθώς επιτρέπουν μια καλή αίσθηση οδήγησης. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων διαστάσεών τους, καθιστούν τους τροχούς πολύ ευάλωτους σε χτυπήματα και κραδασμούς. Επίσης, εκθέτουν τη ζάντα σε πιο ή λιγότερο σημαντικές ζημιές σε περίπτωση σύγκρουσης με μια σκληρή επιφάνεια.

Από την άλλη πλευρά, αν συνήθως χρησιμοποιούσατε ελαστικά με υψηλό προφίλ (τυπικό μέγεθος), δεν θα χρειάζεστε πραγματικά προστατευτικό χείλος. Ο λόγος είναι απλός: στο πιο φαρδύ τους σημείο, το καουτσούκ των ελαστικών με υψηλό προφίλ υπερβαίνει το περίγραμμα της ζάντας, προσφέροντας έτσι καλή προστασία από τα χτυπήματα.

Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ελαστικά «υψηλού μεγέθους» με προστατευτικά χείλη για ζάντες.

Ποια στοιχεία πρέπει να αναλύσετε πριν επιλέξετε τα ελαστικά σας;

Για να επιλέξετε τα ελαστικά σας με προστασία ζάντας, ιδού μερικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ο τύπος του χείλους

Όχι όλα τα ελαστικά με προστασία ζάντας έχουν τον ίδιο τύπο χείλους. Ορισμένα μοντέλα έχουν χείλος με φουσκάλα ενώ άλλα δεν έχουν. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων χείλους;

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ελαστικό με προστασία ζάντας με φουσκάλα παρουσιάζει καουτσούκ που προεξέχει προς τα έξω στο σημείο επαφής με τη ζάντα. Αυτό το καουτσούκ είναι καλά ορατό και εκτείνεται σε όλη την περιφέρεια του ελαστικού. Αυτό το μοντέλο είναι το πιο διαδεδομένο.

Τα ελαστικά με προστασία ζάντας χωρίς φουσκάλα διαθέτουν ενίσχυση κατά μήκος της εσωτερικής τους περιφέρειας. Αυτό το ενισχυμένο χείλος είναι σχεδόν παράλληλο με το περίγραμμα της ζάντας (το υπερβαίνει ελάχιστα).

Αυτοί οι δύο τύποι χείλους προσφέρουν βέλτιστη προστασία στα ελαστικά και στις ζάντες του οχήματός σας. Αλλά για περισσότερη εξασφάλιση και ασφάλεια, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε τα μοντέλα που διαθέτουν φουσκάλα.

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να εγκαταστήσετε καλύμματα στις ζάντες σας προστατεύοντάς τες στο μέγιστο, τότε μπορείτε να επιλέξετε τα ελαστικά με εσωτερική ενίσχυση.

Η μάρκα

Όχι όλα τα ελαστικά με προστατευτικό χείλος ζάντας που είναι διαθέσιμα στην αγορά προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις. Για να είστε σίγουροι ότι αποκτάτε εξοπλισμό υψηλότερης ποιότητας, επιλέξτε προϊόντα από μεγάλες μάρκες που είναι γνωστές για την τεχνογνωσία τους. Στο Elastikaleader.gr, έχετε πρόσβαση σε μια ευρεία συλλογή ελαστικών με προστατευτικό χείλος υψηλής ποιότητας. Διανέμουμε προϊόντα από τους πιο διάσημους κατασκευαστές ελαστικών: Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Kleber

Εκτός από αυτούς τους διάσημους κατασκευαστές, έχουμε επίσης πολύ αποδοτικά ελαστικά από άλλες λιγότερο γνωστές μάρκες. Θα βρείτε λοιπόν σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει στον κατάλογό μας, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας.

Πώς να τοποθετήσετε τα ελαστικά σας με προστασία ζάντας;

Δεν έχετε να ανησυχήσετε για την τοποθέτηση των ελαστικών σας με προστασία ζάντας που αγοράσατε από το Elastikaleader.gr. Έχουμε συνεργαζόμενα συνεργεία σε όλη την έκταση της χώρας που μπορούν να τοποθετήσουν ελαστικά που προορίζονται για τη διατήρηση των ζαντών υψηλής ποιότητας σε μια πίσω ή μια μπροστινή ρόδα. Απλώς επιλέξτε τον πλησιέστερο συνεργάτη κατά την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας και εμείς θα φροντίσουμε να παραδώσουμε τα εξαρτήματα και τα αξεσουάρ σας στη διεύθυνσή του. Μόλις λάβει την παραγγελία, θα επικοινωνήσει μαζί σας για να κανονίσει ένα ραντεβού.

Κάντε λοιπόν χωρίς καθυστέρηση την επιλογή σας στον κατάλογό μας και επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές της αγοράς για να εξοπλίσετε κατάλληλα το όχημά σας και να προστατεύσετε τις ζάντες του.

LiveChat
Whatsapp Messenger